Αίγλη στην Αττική

Η Αττική πρέπει να αποκτήσει αίγλη ξανά, αυτό είναι ένας από τους βασικούς άξονες του προγράμματός μας.

Κάτι τέτοιο όμως προϋποθέτει λύσεις στα προβλήματα που την εκθέτουν και επενδύσεις σ’ αυτά που αναβαθμίζουν την εικόνα της. 
 
Αίγλη σημαίνει κοινωνική προστασία και μέριμνα. Δεν νοείται αίγλη όταν υπάρχουν άστεγοι, όταν δεν υπάρχει ένα πρόγραμμα για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.
 
Η Αττική ακόμη αντιμετωπίζει προβλήματα που άλλοι στην Ευρώπη έλυσαν από καιρό.
 
Αυτά τα προβλήματα πρέπει επιτέλους να επιλυθούν και ταυτόχρονα να επενδύσουμε στα ξεχωριστά συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής. 
 
Αίγλη στην Περιφέρεια σημαίνει ανάδειξη της ταυτότητάς της, αλλά και της κάθε γωνιάς της. Μια ταυτότητα που συνδυάζει τη μοναδικότητα των φυσικών και ιστορικών χαρακτηριστικών της, των εμβληματικών περιοχών, των μνημείων του Πολιτισμού και των χώρων της Ιστορίας. Των παραλιακών μετώπων και των ορεινών της όγκων. 
Αίγλη στην Αττική σημαίνει ανάκτηση της οντότητας που κουρέλιασε το χτες και οι «κοντόφθαλμες» πρακτικές. 
 
Σημαίνει άνοιγμα, επιτέλους, στην Ευρώπη και στον Κόσμο. Εξωστρέφεια και ελκυστικότητα με τη δημιουργία Γραφείου σταθερής εκπροσώπησης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στις Βρυξέλλες. 
 
Με τη διασύνδεση με άλλες Περιφέρειες της Ευρώπης μέσα από την ανάπτυξη «Περιφερειακής Διπλωματίας», την οικονομική και πολιτιστική συνεργασία, τη διεκδίκηση κοινών προγραμμάτων, αλλά και την αξιοποίηση της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας τους. 
 
Σημαίνει τελικά μια ευρωπαϊκή Περιφέρεια, που ξέρει τι θέλει, ξέρει που πάει, ξέρει και πώς να πάει. 
 
Πιστεύω ότι, στην Ευρώπη των Περιφερειών, η Αττική μπορεί και οφείλει να είναι παρούσα. Δυναμική, παραγωγική, αισιόδοξη. Με πολίτες που έχουν δουλειές, ασφάλεια, αξιοπρέπεια. 
 
Η Αττική έχει ανάγκη νέο πρόσωπο, νέες ιδέες, νέα ταχύτητα. Δεν χρειάζεται απλούς διανομείς κονδυλίων, χωρίς στρατηγική αλλά συχνά με «πελατειακή» λογική. Δεν αλλάζει με ιδεολογικές εμμονές. Δεν ωφελείται από λαϊκίστικες απλουστεύσεις. Και βέβαια προσβάλλεται από τις κραυγές του μίσους. 
 
Η Αττική για εμάς είναι έμπνευση και όραμα. Η αναγέννησή της απαιτεί μόχθο και πάθος. Χρειάζεται νέες υπερβατικές και δημιουργικές ιδέες. Έχει ανάγκη από άλλη ματιά και άλλο τρόπο δράσης. Έχει δικαίωμα να αλλάξει πρόσωπο. Έχει δικαίωμα να ορίσει τη μοίρα της. Έχει δικαίωμα να κάνει στροφή στο μέλλον. Στροφή 180° μοιρών. Αυτή είναι η πρότασή μας. Πρόταση ρεαλιστική και οραματική. Πρόταση που μπορούμε να κάνουμε πράξη, όλοι μαζί.