Δήλωση υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Κουμουτσάκου σχετικά με την απόφαση της εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για τις σχολικές μεταφορές

Αναφορικά με τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, για ολιγωρία της Περιφέρειας Αττικής στον τρόπο ανάθεσης των σχολικών μεταφορών, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε:

«Η εισαγγελία αναζητά πιθανές ευθύνες από την Περιφέρεια στο πολύ ευαίσθητο θέμα της μεταφοράς μαθητών. Επιβεβαιώνονται, έτσι, τα όσα τονίζουμε από την πρώτη στιγμή για την προχειρότητα και την ελλειμματική διαχείριση της απερχόμενης διοίκησης της Περιφέρειας. Μια πελατειακή διαχείριση, που δεν υπηρετεί αλλά «εξυπηρετεί».
 
Τουλάχιστον, σε αυτό το σοβαρότατο ζήτημα που αφορά στην ασφάλεια των μαθητών, ο κ. Σγουρός δε μπορούσε να είχε αφήσει στην άκρη τη συνήθη αυτή πρακτική του; Η μεταφορά των μαθητών, δηλαδή η ίδια τους η ασφάλεια, είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να αντιμετωπίζεται έτσι.
 
Τα λεωφορεία που αναλαμβάνουν τη μεταφορά μαθητών, περισσότερο από κάθε άλλα, οφείλουν να πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.
 
Αυτό μπορούμε να το διασφαλίσουμε και θα το διασφαλίσουμε μόλις απέλθει το παλιό, το κατεστημένο, το φθαρμένο. Μόλις έρθει το νέο, το άφθαρτο, το δυναμικό».