Νέο επεισόδιο στο παλαιοκομματικό σίριαλ Σγουρού. Εγκαινιάσθηκε το «σχεδόν μηδέν» και όχι η λύση στο αποχετευτικό πρόβλημα της Νέας Μάκρης και του Μαραθώνα. Τρία ερωτήματα περιμένουν απάντηση.

Σήμερα στο Μαραθώνα παίχθηκε ένα ακόμα επεισόδιο στο παλαιοκομματικό σίριαλ της παραμορφωτικής υπερ-προβολής δήθεν έργων. Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της παραπλανητικής φιέστας ο γνωστός απερχόμενος περιφερειάρχης.

Αυτή τη φορά, στα εικονικά εγκαίνια έργου, εμφανίστηκε ως οριστική λύση του αποχετευτικού προβλήματος Νέας Μάκρης και Μαραθώνα η υπογραφή ενός εγγράφου για τη χρηματοδότηση έναρξης μίας μελέτης.

Η έγκριση χρηματοδότησης για να γίνει μια μελέτη, προφανώς δε συνιστά λύση του χρονίζοντος αυτού μεγάλου προβλήματος.

Αντιθέτως, πρόκειται μόνο για τη καθυστερημένη, αρχική γραφειοκρατική ενέργεια σε μια μακρά και επίπονη διαδικασία, καθώς η υπογραφή αυτή σημαίνει απλώς:
α) ότι θα ακολουθήσει η έναρξη της διαδικασίας ανάθεσης μελέτης,
β) η οποία όταν ανατεθεί και εκπονηθεί, τότε θα μπορέσει να εκπονηθεί το έργο.
γ) Στη συνέχεια θα πρέπει να υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής.
δ) Τότε μόνο θα μπορέσει να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου, ώστε
ε) αυτό να μπορέσει να λειτουργήσει κάποια στιγμή.
Και αυτά θα συμβούν εάν δεν υπάρξουν ενδιάμεσες καθυστερήσεις.

Με λίγα λόγια, ο απερχόμενος εγκαινίασε το σχεδόν μηδέν. Προσέβαλλε έτσι ευθέως, για μία ακόμα φορά, τη νοημοσύνη των πολιτών της Αττικής. Επαναλαμβάνει έτσι τη γνωστή «τέχνη του Mαυρογιαλούρου»: «πωλούνται φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Φτάνει πια η απραξία τόσων ετών να εμφανίζεται ως έργο. Μπορεί να απαντήσει ο απερχόμενος στα παρακάτω επίμονα ερωτήματα των πολιτών της περιοχής;

-Γιατί ενώ ο Δήμος μας ενημερώνει ότι έχει υποβάλλει αίτηση χρηματοδότησης από τον Ιούνιο του 2011, εκείνος έρχεται σήμερα, μετά από τρία ολόκληρα χρόνια και λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές να υπογράψει την απόφαση ένταξης;

-Γιατί ενώ ο Δήμος μας ενημερώνει ότι ενώ ο ίδιος έχει προβεί με δικά του χρήματα στην εκπόνηση μελετών και έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες γνωμοδοτήσεις και την αδειοδότηση του έργου ήδη από το 2013, εκείνος καθυστερεί την έγκριση της χρηματοδότησης των τελικών μελετών;

-Γιατί κρατάει μια απόφαση ένταξης στα βαθιά συρτάρια του γραφείου του αδιαφορώντας για τις συνέπειες τόσο σχετικά με το επερχόμενο πρόστιμο όσο και με την εκ των προτέρων απόπειρα δέσμευσης πόρων του νέου ΕΣΠΑ, δεδομένου ότι η μελέτη δε θα προλάβει να ολοκληρωθεί μέχρι 31/12/2015;

Η Αττική χρειάζεται να αλλάξει πρόσωπο άμεσα.

Το πρόσωπο της Αττικής δεν αλλάζει με εικονικά έργα, αλλά με αλλαγή προσώπων και νοοτροπιών.

Το πρόσωπο της Αττικής δε θα αλλάξει με Μαυρογιαλούρους. Αλλάζει με γνώση, θέληση και ήθος. Όλα αυτά πρέπει να συζητηθούν μπροστά στον Αττικό λαό με διάλογο.

Έναν διάλογο, τον οποίο, όπως συνέβη σήμερα το πρωί στη συζήτηση των υποψηφίων Περιφερειαρχών που είχε προγραμματίσει ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, ο απερχόμενος κ. Σγουρός αποφεύγει ελπίζοντας να δοξασθεί κρυπτόμενος.

Ο Αττικός λαός δε θα του κάνει τη χάρη γιατί γνωρίζει και θα μάθει ακόμα περισσότερα…