"Ο Κουμουτσάκος… αλλιώς: Ένας ροκ "Παρθένος", φαν της σημειολογίας που θέλει να αλλάξει την Αττική", συνέντευξη στο star.gr

«Χωρίς την συμμετοχή των νέων η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά»

 
"Παίζει τάβλι,κάνει ποδήλατο και στροφή 180 μοιρών στην Περιφέρεια της Αττικής" 
 
 
Με ένα στίχο της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στην ψυχή του και την ευρωπαϊκή εμπειρία στις βαλίτσες του ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ.Κουμουτσάκος δίνει την δική του "μάχη" για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με έναν και μόνο σκοπό να κάνει στροφή... 180 μοιρών στην Αττική και να της "αλλάξει" -όπως λέει και το προεκλογικό του σλόγκαν- πρόσωπο!
 
«Δυνατά, δυνατά  γίναν όλα δυνατά τ' αδύνατα, δυνατά, δυνατά, σ' ένα θέαμα κοινό... Αυτό το τραγούδι με αντιπροσωπεύει την συγκεκριμένη περίοδο» λέει ο Γιώργος Κουμουτσάκος και δηλώνει έτοιμος να αναλάβει την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και με την δική του «ΔΑΔΑ» να δώσει όπως χαρακτηριστικά λέει: Δουλειές, Ανάπτυξη, Διαφάνεια και Αλληλεγγύη στην Αττική. 
 
Λίγο πριν το Πάσχα και με τον προεκλογικό αγώνα να «σκληραίνει» μέρα με την μέρα, ο κ.Κουμουτσάκος άφησε για λίγο τις γειτονιές της Αττικής, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του STAR και μίλησε αποκλειστικά στο star.gr για τους στόχους και τα όνειρα του, ενώ δεν δίστασε να αποκαλύψει και άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του.
 
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής εκτός από πολιτικός... είναι σύζυγος και πατέρας δύο αγοριών, λάτρης της ροκ και της ελληνικής έντεχνης μουσικής, ενώ στον ελεύθερο του χρόνο όταν δεν διαβάζει κάποιο βιβλίο, κάνει ποδήλατο και το καλοκαίρι ελεύθερες καταδύσεις. 
 
Σαν γνήσιος «Παρθένος» είναι εργασιομανής, επικοινωνιακός και συνεχώς με ένα κινητό στο χέρι, αφού δεν θέλει να αφήνει τίποτα να πέφτει κάτω, για αυτό άλλωστε και απαντά ο ίδιος στους διαδικτυακούς του φίλους αλλά και στους "εχθρούς" του ….
Χαιρετά τους πάντες, πιάνει εύκολα κουβέντα με τον οποιονδήποτε και δεν διστάζει να χαλαρώσει δημόσια με ένα φλιτζάνι καφέ, μιλώντας για τους αγαπημένους του καλλιτέχνες και τα προβλήματα των νέων …. 
 
Για τον κ.Κουμουτσάκο η νεολαία είναι ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤA. Εκτός από τους στενούς του συνεργάτες που είναι όλοι στην πλειοψηφία τους κάτω των 40, ψηλά στην ατζέντα του είναι η ανεργία των νέων, που αποτελεί και μάστιγα, όχι μόνο για την Αττική αλλά και όλη την Ευρώπη. 
 
Μπορεί άραγε ένας τοπικός άρχοντας να δώσει λύση σε ένα τέτοιο καυτό ζήτημα, όταν τα «τσακάλια» της ευρωζώνης δεν μπορούν να βοηθήσουν 25.000.000 Ευρωπαίους που δεν έχουν εργασία; 
 
Αν και ο κ.Κουμουτσάκος υποστηρίζει πως τα Ευρωπαϊκά κονδύλια που έχει να διαχειριστεί ένας Περιφερειάρχης μπορούν να φέρουν ανάπτυξη και εκείνη με την σειρά της να δώσει δουλειά στους νέους, δεν διστάζει να παραδεχτεί πως  το πρόβλημα της ανεργίας θα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά «όταν πάψει η Ευρώπη να είναι μια Ευρώπη λογιστών και γίνει ξανά μια Ευρώπη πολιτικών οραματιστών». 
 
«Χωρίς την συμμετοχή των νέων η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά» τονίζει ο κ.Κουμουτσάκος σχολιάζοντας την απάθεια των νέων απέναντί στην πολιτική και στους πολιτικούς και δεσμεύεται να αντιστρέψει το κλίμα, προσεγγίζοντας με διαφορετική γλώσσα και ευκαιρίες την νεολαία. 
 
«Θα κάνουμε έναν χώρο φιλοξενίας των νέων αναδυόμενων επιχειρήσεων (start ups)  προκειμένου να συγκατοικήσουν, να συνευρεθούν και να συνεργαστούν πολλές μικρές νέες προσπάθειες για να αναπτυχθούν και να παράγουν όλες μαζί  προστιθέμενη αξία» αποκαλύπτει ο κ.Κουμουτσάκος και μοιράζεται με το star.gr την δική του «συγκατοίκηση» με τους αξιωματούχους των Βρυξελλών από το 2009 μέχρι και σήμερα, στα «πέτρινα χρόνια» της κρίσης.
 
«Υπήρξαν στιγμές μεγάλου θυμού γιατί μας έπνιγε το αίσθημα της αδικίας… όταν βρισκόμασταν μπροστά σε στερεότυπα των… τεμπέληδων, των άχρηστων και των λαμόγιων Ελλήνων έπρεπε να τους πείσουμε και να αλλάξουμε αυτή την άποψη χωρίς να χάσουμε την ψυχραιμία μας» εξομολογείται ο κ.Κουμουτσάκος, παραδεχόμενος ότι χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια και πολλές θυσίες από τον ελληνικό λαό για να ανατραπεί το κλίμα.
 
«Υπάρχουν πολλοί αξιωματούχοι και ηγέτες στις Βρυξέλλες που αγαπούν πραγματικά την Ελλάδα» λέει με νόημα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, αφήνοντας ωστόσο αιχμές πως δεν υπάρχει πάντα από τους δανειστές η επαρκής πολιτική στήριξη στην χώρα μας που θα έπρεπε να υπάρξει.
 
Έχοντας κερδίσει την τιμητική διάκριση του ευρωβουλευτή της Χρονιάς (2013) κατά την συμμετοχή του στην επιτροπή Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ.Κουμουτσάκος εκτός από τις γνώσεις του σε.....  αεροπλάνα και βαπόρια, προτίθεται να φέρει στην Αττική λιγότερα βάρη για τους οδηγούς που κατοικούν στα όρια των διοδίων.
 
Όσο για τους πολιτικούς «αντιπάλους» του, ο κ.Κουμουτσάκος τονίζει πως «η νοοτροπία της κορδέλας χωρίς περιεχόμενο πρέπει να τελειώνει, οι πολίτες αυτής της χώρας δεν είναι "ιθαγενείς", δεν θέλουν άλλα "καθρεφτάκια", θέλουν αναπτυξιακά έργα με στρατηγική».
 
«Η δική μας υποψηφιότητα στόχο έχει να μπει σφήνα ανάμεσα στο παλιό που πρέπει να τελειώσει και σε μια άλλη νοοτροπία που θέλει να βάλει την τοπική αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία κομματικών στόχων» τονίζει μεταξύ άλλων ο κ.Κουμουτσάκος,  εννοώντας τις υποψηφιότητες Σγουρού και Δούρου αντίστοιχα.
 
  «Δεν θα την ξαναπατήσουμε» εκτιμά ο κ.Κουμουτσάκος, παραπέμποντας στο ομώνυμο τραγούδι των «Who» που «κέντησε» την προεκλογική του καμπάνια. Βασική επιθυμία και ευχή του είναι οι «οι πολίτες να ψηφίσουν με καθαρή καρδιά».
 
Όσο φτάναμε προς το τέλος της κουβέντας μας, τόσο πιο πολύ «ανοιγόταν» ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, παρατηρώντας συνεχώς την κάθε λεπτομέρεια και δίνοντας έμφαση στα ….. σημεία. 
 
Είναι πιστός οπαδός της σημειολογίας ο κ. Κουμουτσάκος. Κωδικοποιεί τα πάντα, ανταλλάσει σημασίες και νοήματα, μελετώντας προσεκτικά την γλώσσα, τις σημάνσεις και φυσικά την μουσική και τους στίχους…. 
 
Δεν ξέρουμε αν ο κ.Κουμουτσάκος επέλεξε ή όχι το ποδήλατο ως τρόπο άθλησης, ωστόσο το σίγουρο είναι πως το πετάλι σηματοδοτεί την κίνηση, την πρόοδο, την αλλαγή, είναι το αντίθετο της στασιμότητας.
 
Και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής δεν θέλει σε καμία περίπτωση να μείνει στάσιμος, αντιθέτως θέλει να τρέξει για την Αθήνα και την Ελλάδα….  Αποκάλυψε μάλιστα στο star.gr την πρόταση του να καθιερωθεί Παγκόσμια Ημέρα Μαραθωνίου, προκειμένου να πάρει ζωή και να αξιοποιηθεί η περιοχή του Μαραθώνα.  
 
Όσο για το Πάσχα που είναι αδιαμφισβήτητα μια γιορτή γεμάτη συμβολισμούς, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της Αττικής δεν έκρυψε πως θα προσπαθήσει να ξεκλέψει λίγο χρόνο από τον δικό…. «μαραθώνιο» για την οικογένεια του που λατρεύει .........