Λειτουργία Δασαρχείου στον Υμηττό ζητά ο Γιώργος Κουμουτσάκος

Σε κάθε γωνιά και γειτονιά της Αττικής βρίσκεται καθημερινά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Κουμουτσάκος. Μετά την περιοδεία του, τις προηγούμενες ημέρες, στον Πειραιά, στα Μανιάτικα, στο Κερατσίνι όπου πραγματοποίησε την ομιλία του, σήμερα επισκέφθηκε τη Δάφνη, την Ηλιούπολη και την ευρύτερη περιοχή του Υμηττού.

Ο κος Κουμουτσάκος ενημερώθηκε από κατοίκους και φορείς για τις μεγάλες προτεραιότητες αυτών των περιοχών, αλλά και τα προβλήματα – όπως τα αντιπλημμυρικά – τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν, προκειμένου να επιτευχθεί ο γενικότερος στόχος που είναι η καλύτερη ποιότητα ζωής.
 
Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η απαίτηση των κατοίκων, για την αναδάσωση του Υμηττού και τη διαρκή προστασία του ορεινού όγκου του.
 
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κος Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε σχετικά:
 
«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, το χρόνιο αίτημα της περιοχής για αναδάσωση και προστασία του Υμηττού. Είναι θέμα ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους αλλά και για την ανάδειξη του περιαστικού περιβάλλοντος της Αττικής, καθώς ο Υμηττός αποτελεί σημαντικό στοιχείο της.
 
Βασική προϋπόθεση όμως, για να προστατευθεί αυτό το σημαντικό οικοσύστημα είναι να συσταθεί και να λειτουργήσει Δασαρχείο Υμηττού. Να σταματήσει αυτή η παράλογη κατάσταση που επικρατεί, μέχρι σήμερα, ο ορεινός όγκος του Υμηττού να υπάγεται στο Δασαρχείο Πεντέλης!
 
Είναι ο μόνος τρόπος για να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα η αναδάσωση, αλλά και για να διαφυλαχθεί αυτό το σημαντικό οικοσύστημα της Αττικής από πυρκαγιές και καταπατήσεις»