«Το σύστημα Σγουρού» διαιωνίζει το βαθύ πελατειακό κράτος της δεκαετίας του '80-Συνέντευξη Γιώργου Κουμουτσάκου στην εκπομπή των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου στο ΒΗΜΑ FM

Η απερχόμενη διοίκηση Σγουρού «διαιωνίζει το βαθύ πελατειακό και παλαιοκομματικό κράτος της δεκαετίας του ΄80 σε επίπεδο περιφέρειας» τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στην εκπομπή των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου στο ΒΗΜΑ FM.

Για την υποψηφιότητά του, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε: «Μπήκαμε «σφήνα» μεταξύ φθαρμένου κατεστημένου από τη μια και ενός κομματικού οπορτουνισμού από την άλλη που προσχηματικά μόνο ενδιαφέρεται για την τοπική αυτοδιοίκηση. Σύμβολο και έπαθλό μας είναι η ποιότητα του αγώνα που κάνουμε».
 
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κατέκρινε και την Ρένα Δούρου για την παράνομη αφισοκόλληση στην οποία έχει επιδοθεί. «Η αφισορύπανση έχει ονοματεπώνυμο: Ρένα Δούρου», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος και υπογράμμισε ότι με την πρακτική  της κλιμακούμενης αφισοκόλλησης που ακολουθεί η κα Δούρου «αυτοαναιρείται ως πολιτικός με οικολογικές ευαισθησίες, όπως θέλει να δείχνει» 
 
«Η πρακτική της είναι περιβαλλοντικά αποκρουστική και εξόφθαλμα παράνομη και προκλητική», συνέχισε ο κος Κουμουτσάκος.
 
Αναφορικά με τις μεμονωμένες περιπτώσεις ορισμένων γαλάζιων  αυτοδιοικητικών που προσεχώρησαν στο σύστημα του απερχόμενου, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε: «Οι λίγοι δήμαρχοι αυτοί διαμορφώθηκαν και αναγνωρίστηκαν μέσω της Νέας Δημοκρατίας. Της χρωστούν τα πάντα. Και όμως την «πούλησαν». Θα πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα ποιος είναι ο ανομολόγητος δεσμός τους με το «σύστημα Σγουρού».
 
Τέλος, ο κος Κουμουτσάκος επεσήμανε ότι το άφθαρτο και το καινούριο τελικά θα επικρατήσει.