Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών χαιρετίζει την πρωτοβουλία για την αποτροπή του ενδεχόμενου μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τέμενος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, χαιρετίζει με ανακοίνωσή του, την πρωτοβουλία του υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Κουμουτσάκου να απευθύνουν όλοι οι νυν και υποψήφιοι Δήμαρχοι επιστολή προς τον Δήμαρχο και Νομάρχη της Κωνσταντινούπολης, ζητώντας την παρέμβασή τους ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως Τεμένους. Συνεχίζεται έτσι η δυναμική που έχει αναπτυχθεί για την στήριξη της πρωτοβουλίας του κ. Κουμουτσάκου σχετικά με το ζήτημα της Αγίας Σοφίας.

Παρατίθεται το κείμενο της ανακοίνωσης του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών: 
 
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, έχοντας λάβει γνώση τις πρόσφατες δηλώσεις πολιτικών παραγόντων της Τουρκίας για σχέδιο λειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως τεμένους, δηλώνει ότι πρόκειται για μείζονος σημασίας ζήτημα που αφορά την παγκόσμια πολιτισμική κληρονομιά. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι επιβάλλεται να κινητοποιηθούν άμεσα όλοι οι διεθνείς οργανισμοί ώστε να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
 
Προς αυτήν την κατεύθυνση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών χαιρετίζει την πρωτοβουλία του υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Κουμουτσάκου να απευθυνθούν όλοι οι υποψήφιοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης ζητώντας την παρέμβασή του ώστε να ακυρωθεί οποιαδήποτε ενέργεια η οποία θα προσβάλει τον Πολιτισμένο Κόσμο αλλά και την ίδια την Τουρκία. Είμαστε πεπεισμένοι ότι και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος θα επιδείξει την αρμόζουσα ευαισθησία και υπευθυνότητα».