Διάλογος υποψήφιου Γιώργου Κουμουτσάκου με πολίτες και δημοσιογράφους μέσω των κοινωνικών δικτύων-«Google Hangout Ζωντανά»

Διάλογος υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Κουμουτσάκου με πολίτες και δημοσιογράφους μέσω των κοινωνικών δικτύων

«Οι απόντες έχουν πάντα άδικο» ήταν το μήνυμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Κουμουτσάκου προς τους νέους που συμμετείχαν στο «Google Hangout Ζωντανά», θέλοντας να τονίσει έτσι την ανάγκη συμμετοχής τους στις αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Η συζήτηση «Google Hangout Ζωντανά» πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του Συνδυασμού «180 μοίρες- Η Αττική αλλάζει πρόσωπο» με τη συμμετοχή δημοσιογράφων και πολιτών, ενώ υπήρχε απευθείας μετάδοση από το κανάλι του Συνδυασμού στο ΥouTube.
 
Κατά τη διάρκεια της δίωρης συζήτησης, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει μια στρατηγική κατανομής των κοινοτικών κονδυλίων με βάση την ορθή ιεράρχηση στόχων και πεδίων δράσης για την αποτελεσματικότερη αξιοποίησή τους. Μόνο με αυτόν τον τρόπο, όπως τόνισε, μπορεί να γίνει πραγματικότητα ο στόχος της Ανάπτυξης που τόσο ανάγκη έχει η Αττική.
 
Στοχευμένες δράσεις στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει κάθε περιοχή της Περιφέρειας, όπως είναι ο τουρισμός για το Νότιο τομέα και τα νησιά,  είναι απαραίτητες για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία ευκαιριών και νέων θέσεων εργασίας.
 
Απαντώντας σε ερώτηση για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο κ. Κουμουτσάκος σχετικά με την αποτροπή του ενδεχομένου να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε Τέμενος, επανέλαβε ότι η επαναφορά τέτοιων σχεδίων από την Τουρκία προκαλεί τουλάχιστον οργή και ότι χρειάζεται να ενώσουν όλοι τις φωνές τους.
 
Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι πρώτο μέλημά του θα είναι η στέγαση των αστέγων με την αξιοποίηση των δημόσιων κτιρίων που κυριολεκτικά «ρημάζουν». Πρόκειται για ένα θέμα που είναι προσβολή στις αξίες και τον πολιτισμό μας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
 
Οι πολίτες που παρακολούθησαν τη συζήτηση ζωντανά, είχαν την ευκαιρία να σχολιάσουν και να θέσουν ερωτήματα και προβληματισμούς μέσω Τwitter, κάνοντας επισήμανση στο λογαριασμό @Attiki180.