Να μην ξεχαστεί o Πόρος όταν τα νερά στεγνώσουν

Ταχεία μεν, ανεπαρκής δε, η αντίδραση της Περιφέρειας Αττικής στις πλημμύρες

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «180o - Η ΑΤΤΙΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ» Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση σε σχέση με την έκτακτη κατάσταση που αντιμετωπίζει λόγω των πλημμύρων ο Πόρος:

«Τα πρωτόγνωρα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί του Πόρου λόγω της έντονης βροχόπτωσης των τελευταίων ημερών, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές και καταστροφές σε πολλές περιοχές του νησιού, ειδικότερα στο Συνοικισμό, το Κανάλι και το Ασκέρι.

Η κινητοποίηση της Περιφέρειας Αττικής ήταν υπαρκτή αλλά όχι επαρκής. Η πρόσκαιρη αντιμετώπιση πρέπει να συμπληρωθεί τάχιστα με την αποκατάσταση των υποδομών θωράκισης του ποταμού στην περιοχή του Συνοικισμού με την ανοικοδόμηση, ενίσχυση και επέκταση των προστατευτικών τοιχίων.

Αποκατάστασης επίσης χρήζουν πολλές υποδομές του νησιού και βέβαια είναι αναγκαία η υποστήριξη εκείνων των οποίων οι περιουσίες υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Ειδική μέριμνα και φροντίδα χρειάζεται επίσης το κοιμητήριο του νησιού.

Καλούμε την κ. Δούρου και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη να μην ξεχάσουν τον Πόρο μόλις τα νερά από τις πλημμύρες στεγνώσουν.»