Εθνικό το αληθές

Οι εκλογές αυτές εκβιάστηκαν με λάθος τρόπο σε λάθος χρόνο. Δεν τις ήθελε η πλειοψηφία των Ελλήνων. Επιβλήθηκαν με “εργαλειοποίηση” του Συντάγματος και της διαδικασίας της προεδρικής εκλογής από μια κοινοβουλευτική μειοψηφία. Από μια ετερόκλητη μειοψηφούσα κοινοβουλευτική συμμαχία που κατ’ουσίαν ανέτρεψε μια κυβέρνηση που είχε λάβει δύο φορές μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες την ισχυρή δεδηλωμένη της Βουλής των Ελλήνων.


Οι εκβιασμένες αυτές εκλογές λοιπόν έρχονται στην πιο κρίσιμη ώρα για την οικονομία μας. Αλλά και σε μέρες πονηρές για τα εθνικά μας ζητήματα. Στις 25 Ιανουαρίου διακυβεύονται η πορεία της οικονομίας, η συνοχή της κοινωνίας, η θεσμική ανανέωση της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας μας καθώς και η εξέλιξη των εθνικών μας θεμάτων.


Δεν μπορεί να υποτιμάται το γεγονός ότι την εποχή αυτή εντείνονται οι τουρκικές προκλήσεις, στην Κύπρο, την Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο. Ούτε και να αγνοείται η τακτική της Άγκυρας να περιμένει τη δύσκολη ώρα για την Ελλάδα, προκειμένου να προωθήσει πάγιες επιδιώξεις της σε βάρος μας. Το εθνικό συμφέρον απαιτεί γνώση, εμπειρία, και την αλήθεια για όσα συμβαίνουν.


Ακόμη πιο άμεσα και κρίσιμα είναι τα ζητήματα που αφορούν στην οικονομία, την έξοδο από την κρίση, την επιστροφή της χώρας μας στην κανονικότητα. Εδώ και πέντε χρόνια, βιώνουμε μια κατάσταση που δεν ξανάζησε η χώρα σε ειρηνική περίοδο. Χάσαμε το ένα τέταρτο του Ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματός μας. Οι μισθοί και οι συντάξεις μειώθηκαν δραματικά.


Η χώρα όμως στάθηκε όρθια. Απέφυγε το σκοτάδι μιας άτακτης χρεωκοπίας την οποία είχαμε κυριολεκτικά αγγίξει τον Ιούνιο του 2012. Για να αποφευχθεί η τότε επεικείμενη καταστροφή της οικονομίας και η εξαθλίωση του συνόλου της κοινωνίας, χρειάστηκαν πολλές θυσίες των πολιτών και βεβαία η αποφασιστικότητα του Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησής του.


Υπήρξαν και καθυστερήσεις, αδικίες και σφάλματα. Όμως σφάλματα δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα. Λέμε σε κάθε περίπτωση την αλήθεια. Εμείς πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι το ‘’εθνικό είναι το αληθές’’. Κανένας δεν μπορεί να πει πως βάλαμε το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό. Επίσης, δεν χαρίζουμε σε κανένα την κοινωνική ευαισθησία.


Πρώτοι εμείς αναγνωρίζουμε τις συνέπειες της κρίσης, και ταυτόχρονα παλεύουμε για να βγούμε οριστικά από την εποχή των μνημονίων διεκδικώντας το καλύτερο για τη χώρα και την κοινωνία μας. Όχι, όμως, με “βουτιά” στο χάος, με ακτιβισμούς και ραντεβού στα τυφλά, με λόγια επιπόλαια, ανεδαφικά που δεν παράγουν παρά μόνο αρνητικά αποτελέσματα και σοβαρούς κινδύνους.


Πιστεύουμε στα σίγουρα και στέρεα βήματα. Θα διασφαλίσουμε πρωτ’ απ’ όλα, τα δημοσιονομικά αποτελέσματα που με τόσες θυσίες πετύχαμε γιατί εμείς ξέρουμε πόση ασταμάτητη δουλειά, πόσος κόπος, πόση προσπάθεια χρειάστηκαν. Αλλά και την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, ώστε να μη βρεθούμε σε νέα αδιέξοδα.


Μόνον μια συνεπής πορεία μέσα στην Ευρώπη και στη ζώνη του Ευρώ, επιτρέπει ουσιαστική ρύθμιση του δημόσιου χρέους που θα ελαφρύνει τα ετήσια βάρη και θα επιτρέψει αναπτυξιακό πλεόνασμα και ουσιαστικό κοινωνικό μέρισμα.


Η επιτάχυνση της ανάπτυξης και η μείωση της ανεργίας που τώρα ξεκίνησαν θα διασφαλισθούν και θα ενισχυθούν από την αποκατάσταση της σταθερότητας και της προβλεψιμότητας των πολιτικών εξελίξεων. Ακόμα και ο κάθε νεοσός πρωτοετής φοιτητής της οικονομίας, της πολιτικής, της νομικής και των κοινωνικών επιστημών γνωρίζει ότι επενδύσεις, ανάπτυξη και απασχόληση δεν μπορούν να συνυπάρξουν με την πολιτική και κοινωνική αναστάτωση, την ένταση, την ακραία αντιπαράθεση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Απαιτούν σταθερότητα, ηρεμία, προβλεψιμότητα, κοινωνική ειρήνη και τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.


Μόλις μετά τις εκλογές οι επιλογές της ΝΔ δικαιωθούν και η κατάσταση ξαναβρεί την ηρεμία της, οφείλουμε να επισπεύσουμε τις αποκρατικοποιήσεις, τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, που εκκρεμούν και είναι ανάγκη να γίνουν από καιρό. Οφείλουμε και θα το πράξουμε να διορθώσουμε λάθη και αδικίες. Οφείλουμε και θα το πράξουμε, να δημιουργήσουμε πιο γόνιμο έδαφος για νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις δουλειάς. Άλλος δρόμος για την ανάκαμψη και την κοινωνική ανάταση δεν υπάρχει.

Μην έχουμε αυταπάτες. Εθνικό είναι μόνο το αληθές. Και την ώρα αυτή η κοινωνία μας χρειάζεται, όσο ποτέ στο παρελθόν, ολόκληρη την αλήθεια. Για ό,τι έγινε, για ό,τι συμβαίνει, αλλά και για ό,τι μπορεί να συμβεί σε κάθε περίπτωση. Γιατί τελικά το μέλλον το κτίζουν όσοι τολμούν να λένε την αλήθεια.