Συνάντηση με μέλη της τουρκικής Νεολαίας AKP

"Είναι πρωτίστως δική σας ευθύνη, ειδικά της νέας γενιάς, να πιστέψετε ότι μπορείτε με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις να αλλάξετε την εικόνα που μπορεί να υπάρχει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για την Τουρκία και να κερδίσετε τελικά την ένταξη", υπογράμμισε ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος σε ομάδα μελών της Νεολαίας του "Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης" (ΑΚΡ) που επισκέπτονται για ενημέρωση τις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Οι Τούρκοι νεολαίοι, μετά από την ενημέρωση που είχαν από τον Έλληνα Ευρωβουλευτή για το Σχέδιο Ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την ενταξιακή πρόοδο της Τουρκίας, και γενικότερα για την πορεία των ευρωτουρκικών σχέσεων, εστίασαν το ενδιαφέρον και τις ερωτήσεις τους στο κατά πόσον οι Ευρωπαίοι επιθυμούν ειλικρινά ή όχι την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

"Η Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αντανακλά τη μεγάλη συζήτηση που γίνεται στη Ε.Ε., την εικόνα που υπάρχει για την Τουρκία μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών", ήταν το σχόλιο του Γιώργου Κουμουτσάκου.

"Είναι ένα αντικειμενικό κείμενο που δίνει το μήνυμα ότι η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας βρίσκεται στα χέρια της ίδιας της Τουρκίας. Περιέχει θετικές αναφορές για την πρόοδο που έχει σημειωθεί τον τελευταίο χρόνο, αλλά επισημαίνει και τα προβλήματα και τις αδυναμίες της Τουρκίας ως προς την εκπλήρωση των ευρωπαϊκών προαπαιτούμενων στα οποία θα πρέπει να ανταποκριθεί κάθε υποψήφιο προς ένταξη κράτος προκειμένου να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Η Τουρκία δεν μπορεί να είναι εξαίρεση".