Να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που κάναμε

Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και στον δημοσιογράφο Μάκη Πολλάτο
 

- Η Β’ Περιφέρεια Αθηνών θεωρείται «ναρκοπέδιο» για κάθε υποψήφιο. Εσείς όπως και άλλοι συνυποψήφιοι σας κάνετε έναν δύσκολο αγώνα. Σας βοηθάει το γεγονός ότι ήσασταν πρόσφατα υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής;
Δεν μου αρέσουν τα στερεότυπα και οι χαρακτηρισμοί «ναρκοπέδιο» ή «αρένα» ή ό,τι οποιοδήποτε άλλο χαρακτηρισμό αποδίδουν στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών. Κάθε εκλογή είναι μια δημοκρατική διαδικασία στην οποία συμμετέχουμε με τη βούλησή μας. Οι ί κανόνες είναι από όλους σεβαστοί. Η Β’ Περιφέρεια Αθηνών, λόγω του εύρους της και των κοινωνικών διαφοροποιήσεων στις περιοχές που περιλαμβάνει είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι επανειλημμένως έχουν εκφραστεί ιδέες για την κατάτμησή της.
Την Β’ Περιφέρεια Αθηνών την γνωρίζω καλά. Είναι συνυφασμένη με την ζωή μου. Έχοντας μετακινηθεί από την Γλυφάδα σε Βύρωνα και Ν. Ερυθραία στη διάρκεια της ζωής μου θεωρώ την Β’ Περιφέρεια γειτονιά μου.
Φυσικά και ο αγώνας μου στη διάρκεια των περιφερειακών εκλογών με έχει βοηθήσει να γνωρίσω τα προβλήματα όλων των περιοχών της να ακούσω τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των κατοίκων της, που ελπίζω ότι θα στηρίξουν την υποψηφιότητα μου. Φιλοδοξώ πάντως να λειτουργήσω ως εκπρόσωπος των κατοίκων όχι μόνον της Β’ Περιφέρειας, αλλά και ολόκληρης της Αττικής.

- Μιας και ο λόγος για την Περιφέρεια Αττικής. Πως εκτιμάτε την έως τώρα διοίκησή της υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ;
Επικοινωνιακή κινητικότητα και ουσιαστική αδράνεια. Κανένα πρόβλημα δεν προσεγγίζεται στην ουσία του. Επικρατεί απόλυτη ιδεοληπτική ανάγνωση των ζητημάτων, που δεν επιτρέπει πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις. Με πολιτικά ψηφίσματα τύπου «γενικών συνελεύσεων φοιτητικών αμφιθεάτρων» δεν διοικείται η πρώτη Περιφέρεια της χώρας. Αυτό συνέβη και στο κρίσιμο ζήτημα των απορριμμάτων, και στο θέμα της αξιολόγησης, αλλά και στην υπόθεση του ΟΛΠ. Η περιβόητη κίνηση της επανασύνδεσης του ρεύματος πολιτών, που είχαν ανάγκη, ήταν εξ’ αρχής μια σκόπιμη διακήρυξη που όμως έμεινε στα χαρτιά. Το χειρότερο όμως είναι ο τρόπος διοίκησης, που χαρακτηρίζεται από νεποτισμό, αλαζονεία και αναξιοκρατία. Ήδη υπάρχουν σφοδρές διαμαρτυρίες από την πλευρά των εργαζομένων .

- Πιστεύετε ότι τα ίδια θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν γίνει κυβέρνηση;
Δεν πιστεύω ότι θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εάν ωστόσο γινόταν ποτέ κυβέρνηση και εάν δοκίμαζε να κάνει αυτά που λέει η χώρα θα γύριζε εκεί που ήταν πριν δυόμιση χρόνια, θα τινάζονταν στον αέρα οι θυσίες που κάναμε και θα καταλήγαμε είτε σε ακόμη σκληρότερα μνημόνια είτε σε ρήξη με τους εταίρους μας, απομόνωση, έξοδο από την Ευρωζώνη, χρεοκοπία.

- Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας η ΝΔ θα πει «ναι» σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας; Αντέχει η χώρα νέες εκλογές;

Αυτό θα πρέπει να το απευθύνετε στον ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική και η τακτική του οδήγησαν σε παρατεταμένη πολιτική αστάθεια. Η ανεύθυνη στάση του στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Υπήρξε απόλυτη υπονόμευση της λογικής της συνταγματικής πρόνοιας, που δεν είναι η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δεν θέλει να συνεργαστεί με κανέναν. Με ποια πολιτική άλλωστε θα συνεργαστούν; Την πολιτική του Τσίπρα ή την πολιτική του Λαφαζάνη;


- Μήπως άρχισε και η Νέα Δημοκρατία να μοιράζει υποσχέσεις;
Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που παρουσιάζει συγκροτημένο, συγκεκριμένο και απόλυτα ρεαλιστικό σχέδιο για την επόμενη μέρα και βέβαια για ολόκληρη τν τετραετία/ Στους αμέσως επόμενους στόχους μας είναι η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και η έξοδος από το μνημόνιο χωρίς άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Είναι ακόμη η νέα συμφωνία για τη πιστοληπτική γραμμή και τη βελτίωση του χρέους. Εμείς εξασφαλίσαμε στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 τη δέσμευση αυτή των εταίρων μας και εμείς θα την κάνουμε πράξη. Στη συνέχεια σταδιακά και μέχρι το τέλος της τετραετίας θα προχωρήσουμε στη μείωση του ΕΝΦΙΑ και όλων των φορολογικών συντελεστών τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τις επιχειρήσεις, όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.