Το μείζον που πέτυχε η πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν η διάσωση της χώρας το 2012

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Free Sunday"

Ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών;

Είναι οι πιο κρίσιμες της Μεταπολιτευτικής Περιόδου. Είναι ιστορικής σημασίας. Στις 25 Ιανουαρίου, η χώρα μας είτε θα βγει για πάντα από την οικονομική κρίση, είτε θα μπει σε εθνική περιπέτεια. Τα όσα λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ,  η επιστροφή στα ελλείμματα, οι ψευδαισθήσεις πως θα βαράνε νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές, οι μονομερείς ενέργειες, μόνο κινδύνους επιφυλάσσουν. Προφανώς δεν γίνονται αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά κι αν ακόμη γίνονταν, θα τίναζαν στον αέρα τις θυσίες που κάναμε και θα μας γύριζαν εκεί που ήμασταν πριν από δυόμιση χρόνια. Θα μας έφερναν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας με καταστροφικές συνέπειες.

Μήπως είναι υπερβολικά αυτά που λέτε για τον ΣΥΡΙΖΑ; Διαπιστώνουμε το τελευταίο διάστημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να καθησυχάσει την Ευρώπη… 
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει τα πάντα. Και αυτό προκύπτει από την εσωτερική του αδυναμία να καθορίσει εύκολα μια ενιαία στάση. Συγκεκριμένα, για το χρέος έχει διατυπώσει απόψεις από επιμήκυνση που ισοδυναμεί με διαγραφή, μερική διαγραφή ή συνολική, μονομερείς ή όχι μονομερείς ενέργειες. Το ξέρει και ο νεοσσός της πολιτικής: όταν δεν μπορείς να παράγεις προβλεψιμότητα εξελίξεων, η οικονομία πάσχει. Όλα αυτά αφορούν πρωτίστως τον πολίτη.  Τον αφορά το γεγονός ότι αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν σε ρήξη με τους εταίρους, που είναι αυτή τη στιγμή η μόνη πηγή χρηματοδότησης.
 
Από την άλλη πλευρά, ο πολίτης γιατί να πιστέψει αυτή την φορά τη Νέα Δημοκρατία; Πως φθάσαμε στο Grexit από το “success story”;
 
Το μείζον που πέτυχε η πολιτική της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά- βασισμένη φυσικά στις θυσίες των Ελλήνων- ήταν η διάσωση της χώρας το 2012. Τότε όλοι στην Ευρώπη περίμεναν μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας. Η χώρα όμως στάθηκε όρθια και άρχισε μια ανηφορική πορεία, ενδεχομένως και με λάθη. Είμαστε στο σημείο που πλέον η ύφεση υποχωρεί, η ανάπτυξη μπαίνει διστακτικά μεν, αλλά σε ανοδική τροχιά, η ανεργία αρχίζει σιγά – σιγά να μειώνεται. Αυτό μας επιτρέπει να πούμε πως πρόκειται για μια επιτυχία.  Όταν η χώρα όμως μπαίνει σε δίνη απόλυτης πολιτικής αβεβαιότητας, όταν οι αγορές αντιδρούν, όταν οι εταίροι δεν ξέρουν τι θα συμβεί με την νέα κυβέρνηση, τότε υπάρχει πρόβλημα. «Success story» υπάρχει υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα είναι σοβαρή, ότι θα ακολουθήσει σοβαρά, σταθερά και προβλέψιμα βήματα.
 
Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας η Νέα Δημοκρατία θα πει ναι σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας; Αντέχει η χώρα το ενδεχόμενο νέων εκλογών; 
 
Κατ’αρχήν η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές. Ήδη έχει μειωθεί η απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν μάλιστα υπολογίσει κανείς πόσες δύσκολες αποφάσεις λήφθηκαν, πόσες θυσίες έγιναν, το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή καταγράφει αυτή τη δημοσκοπική ισχύ είναι ένδειξη αποτυχίας να πείσει τους πολίτες. Υπάρχει και ένα 13% αδιευκρίνιστης ψήφου, που μπορεί η ΝΔ να κερδίσει.
 
Τώρα, όσον αφορά το ερώτημα σας. Δεν μπορεί να τεθεί θέμα κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν με καμία από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Βάσει ποιας πολιτικής, άλλωστε, θα γίνει κάτι τέτοιο; Στης πολιτικής του Τσίπρα; Ή του Λαφαζάνη; Θα έχουν χρόνο να αποφασίσουν επί ποιας πλατφόρμας θα ζητήσουν τη συνεργασία άλλων δυνάμεων; 
 
Η Νέα Δημοκρατία έχει όμως τη δεξαμενή να συνεργαστεί με δυνάμεις πιστές στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. 
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο νέων εκλογών, αυτή η ερώτηση πρέπει να απαντηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική και η τακτική του οδήγησαν στην πολιτική αστάθεια. Η ανεύθυνη στάση του στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η απόλυτη υπονόμευση της λογικής της συνταγματικής πρόνοιας, που δεν είναι να πηγαίνει η χώρα σε εκλογές.
 
Υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές. Γιατί επιλέξατε τη β’ Αθηνών;
 
Γιατί είναι η Περιφέρεια που καθόρισε τη ζωή μου. Γεννήθηκα στο Βύρωνα, μεγάλωσα στη Γλυφάδα και ζω με την οικογένειά μου στη Νέα Ερυθραία. Περπάτησα όλες τις γειτονιές της στη διάρκεια των περιφερειακών εκλογών και ξέρω τα προβλήματα και τους προβληματισμούς των κατοίκων της. Την ανεργία, την υπερφορολόγηση, τα θέματα στο χώρο της Υγείας και της Παιδείας. Φιλοδοξώ να σταθώ απέναντι σ’ όλα αυτά. Να λειτουργήσω ως εκπρόσωπος των κατοίκων όχι μόνον της Β’ Περιφέρειας, αλλά και ολόκληρης της Αττικής.