Συνάντηση με τον Μόνιμο Υφυπουργό Εξωτερικών και επί κεφαλής του Διπλωματικού Σώματος του Ηνωμένου Βασιλείου, Sir Simon Mcdonald.

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση του Βουλευτή Β’ Αθηνών και Τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου μετον Μόνιμο Υφυπουργό Εξωτερικών και επί κεφαλής του Διπλωματικού Σώματος του Ηνωμένου Βασιλείου, Sir Simon Mcdonald.

 

Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, συναντήθηκε με τον Μόνιμο Υφυπουργό Εξωτερικών και επί κεφαλής του Διπλωματικού Σώματος του Ηνωμένου Βασιλείου, SirSimon Mcdonald, στο περιθώριο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Λονδίνο ΔιακομματικήςΑντιπροσωπεία της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν το Brexit και πως αυτό θα επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Ηνωμένου Βασιλείου, οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και άλλα διεθνή  και περιφερειακά θέματα, με ιδιαίτερη έμφαση στην Τουρκία.

Ο κ. Κουμουτσάκος, υπογράμμισε τη βούληση της Νέας Δημοκρατίας να εξασφαλίσει, μετά το Brexit,ακόμη στενότερη διμερή συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο σε θέματα άμυνας, ασφάλειας και μετανάστευσης. Αναφορικά με την Τουρκία ενημέρωσε το συνομιλητή του για τη συνεχιζόμενη ένταση στις διμερείς σχέσεις, που έχει προκληθεί από την επίμονη τουρκική παραβατική συμπεριφορά.

Ο κ. Κουμουτσάκος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της συνεχιζόμενης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία, τονίζοντας σχετικά ότι η κράτηση αλλοδαπών υπηκόων από τις τουρκικές αρχές χωρίς την απαγγελία κατηγοριών για μεγάλα χρονικά διαστήματα τείνει να εξελιχθεί σε πάγιο διπλωματικό εργαλείο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.