Καμία πολιτική δεν είναι βιώσιμη χωρίς στήριξη ή έστω ανοχή της κοινωνίας

camera

Παρέμβαση στην Ολομέλεια για το κίνημα των "Αγανακτισμένων"

«Οι Έλληνες "αγανακτισμένοι" πήραν τη σκυτάλη από τους Ισπανούς. Μέσα στη βαθιά κρίση, ύφεση και ανεργία ζητούν ειρηνικά αλλά και εκκωφαντικά, προοπτική και αξιοπρέπεια για τους ίδιους, τις οικογένειες, τα παιδιά τους», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κίνημα των «αγανακτισμένων».

«Το πλήθος και το πάθος είναι πρωτόγνωρα, ακόμα και για μια χώρα με την έντονη πολιτική ζωή και παράδοση της Ελλάδας. Πρόκειται για πολύ σοβαρή πολιτική εξέλιξη με απρόβλεπτες διαστάσεις και προεκτάσεις. Σε μια εποχή που δεν υπάρχουν στεγανά μεταξύ χωρών οφείλουμε να ακούσουμε με μεγάλη προσοχή τη βοή των γεγονότων».

«Καμία πολιτική δεν είναι βιώσιμη χωρίς στήριξη ή έστω ανοχή της κοινωνίας. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια πολιτική που ουσιαστικά συνοψίζεται στο δίλημμα: εξουθενωτική λιτότητα ή χρεοκοπία. Αυτή η πολιτική χρειάζεται επειγόντως σοβαρές αλλαγές και διορθώσεις. Όχι μόνο για να γίνει δικαιότερη, αλλά για να γίνει αποτελεσματικότερη.

Για το κοινό όφελος. Προς όφελος της Ελλάδας, της Ευρωζώνης, του ευρώ. Προς όφελος της Ευρώπης».

Δείτε την παρέμβαση εδώ