ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

20 Πολίτες Μιλούν: Περιβάλλον – Ποιότητα ζωής – Ανάπτυξη

20 Πολίτες Μιλούν: Περιβάλλον – Ποιότητα ζωής – Ανάπτυξη

Με μεγάλη συμμετοχή του κοινού πραγματοποιήθηκε χθες, στο Δημαρχείο Αιγάλεω,  η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος με τίτλο «20 Πολίτες Μιλούν: Περιβάλλον – Ποιότητα ζωής – Ανάπτυξη». 

«20 πολίτες μιλούν: Περιβάλλον – Ποιότητα ζωής – Ανάπτυξη»

Σας προσκαλώ στην εκδήλωση «20 πολίτες μιλούν: Περιβάλλον – Ποιότητα ζωής – Ανάπτυξη» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Μαρτίου στις 18.00 στο Δημαρχείο Αιγάλεω (Ι.Οδός 364, Μετρό Αγία Μαρίνα)

6.jpg

20 πολίτες μιλούν: Η κοινωνία απέναντι στη βία

20 πολίτες μιλούν: Η κοινωνία απέναντι στη βία

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση «20 πολίτες μιλούν: Η κοινωνία απέναντι στη βία». Όπως τόνισε κατά την έναρξη ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Β’ Αθηνών κ Γιώργος Κουμουτσάκος «πρόκειται για μια ακόμα εκδήλωση όπου οι πολίτες είναι πρωταγωνιστές.

Η δράση μας στην Περιφέρεια Αττικής

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «180ο - Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο» κ. Γιώργος Κουμουτσάκος παρουσίασε σήμερα, σε ειδική συνάντηση των στελεχών του συνδυασμού, τον απολογισμό της δράσης του πρώτου τριμήνου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Ο κ. Κουμουτσάκος, ενημέρωσε, επίσης, για την υποψηφιότητά του στην Β' εκλογική περιφέρεια Αθηνών με τη ΝΔ. Υπογράμμισε ότι, τιμώντας την εντολή που έλαβε από τους πολίτες της Αττικής, θα συνεχίσει τη δράση του στην Περιφέρεια και στην περίπτωση εκλογής του στη Βουλή των Ελλήνων, εφόσον δεν υπάρχει ασυμβίβαστο.

Παρατίθεται συνοπτικός απολογισμός:

«180ο - Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο» -Η δράση μας στην Περιφέρεια Αττικής

Στο 1ο τρίμηνο της νέας Περιφερειακής Διοίκησης, ο συνδυασμός μας άσκησε υπεύθυνη και ουσιαστική αντιπολίτευση με βάση τις αρχές και τις προτεραιότητες που υποστήριξε κατά την προεκλογική εκστρατεία. Η στάση μας ήταν εποικοδομητική, αλλά και αυστηρή όπου απαιτήθηκε.

Αδράνεια της Περιφερειακής Αρχής Δούρου

Η Περιφερειακή Αρχή Δούρου αποδεικνύεται πιστή στη στρατηγική “εκείνος που δεν κάνει τίποτα, δεν κάνει λάθη”. Έχει επιλέξει την επικοινωνιακή κινητικότητα, προκειμένου να καλύψει την ουσιαστική ακινησία και την απουσία παραγωγής αποτελέσματος. Η παράταξη της κ. Δούρου, εγκλωβισμένη στην κομματικοποίηση των θεμάτων που απασχολούν το Περιφερειακό Συμβούλιο, τορπιλίζει κάθε προσπάθεια ουσιαστικών, διαπαραταξιακών συγκλίσεων. Επίμονη ιδεοληψία χαρακτηρίζει τη στάση της σε μια σειρά κρισίμων ζητημάτων.

Παρεμβάσεις Γιώργου Κουμουτσάκου

Με μια σειρά από παρεμβάσεις αναπτύξαμε πρωτοβουλίες, προτείναμε λύσεις, ανταποκριθήκαμε σε προβλήματα, προκαλέσαμε δράσεις.

Για θέσεις εργασίας από το Πρόγραμμα Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος στο Περιφερειακό Συμβούλιο ρώτησε για ποιους λόγους η Περιφερειάρχης δεν έχει αιτηθεί στο Υπουργείο Εργασίας την κατανομή θέσεων στο πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης. Εγκάλεσε την Περιφερειάρχη για τον εγκλωβισμό της σε ιδεοληψίες, που στερούν τη δυνατότητα οικονομικής στήριξης σε πολλές εκατοντάδες ανέργους. Υπογράμμισε το επείγον του ζητήματος, αλλά η Περιφερειάρχης, προφασιζόμενη διαδικαστικούς λόγους, αρνήθηκε ακόμα και τη συζήτηση για ένα τόσο κρίσιμο θέμα.

Για άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους επαγγελματίες που επλήγησαν από τα έκτροπα του Φεβρουαρίου 2012 στο κέντρο των Αθηνών

Με γραπτή ερώτησή του ο Γιώργος Κουμουτσάκος ζήτησε την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων από την Περιφερειακή Αρχή. Επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν υποβάλει εδώ και μήνες τη σχετική αίτηση στην Περιφέρεια, δεν λαμβάνουν καμία απάντηση ως προς την καταβολή της δικαιούμενης αποζημίωσης.

Υπέρ των Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Γιώργος Κουμουτσάκος εισηγήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την υιοθέτηση Ψηφίσματος που μεταξύ άλλων προτρέπει τους Δήμους της Περιφέρειας να προβούν σε απαλλαγή Δημοτικών Τελών και Τέλους Ακίνητης Περιουσίας στα άτομα με αναπηρία. Επίσης, προτάθηκαν συγκεκριμένες δράσεις προς ένταξη στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε. προγραμμάτων.

Κατά της κατασκευής πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης, Αγ. Στεφάνου και Μαλακάσας Περιφέρειας Αττικής

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος είναι αντίθετος σε κάθε άδικη επιβάρυνση των κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής και σε παρέμβασή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο τόνισε ότι είναι παράλογη η επιβολή διοδίων σε δίκτυο με αστικά χαρακτηριστικά, εντός πολεοδομικού συγκροτήματος και το οποίο χρησιμοποιούν οι πολίτες για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Στην πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε ο συνδυασμός «180ο - Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο» εκφράζεται συμπαράσταση στα Δημοτικά Συμβούλια Ωρωπού, Διονύσου και Κηφισιάς, καθ’ όλη τη διάρκεια των διεκδικήσεών τους, με σκοπό την επίλυση του προβλήματος με τρόπο οριστικό και δίκαιο.

Για τις ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής Δούρου στην Διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε στην Περιφερειακή Αρχή Δούρου ότι με την επιστολή που έστειλε προς τους Δημάρχους της Περιφέρειας για ένα νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων, ουσιαστικά μετακυλίει στους δήμους τη δική της ευθύνη για την αντιμετώπιση του προβλήματος των απορριμμάτων, χωρίς καμία προηγούμενη μελέτη.

Στο έγγραφό της, η Περιφερειάρχης ορίζει τρεις προτεραιότητες (κλείσιμο της Φυλής, ακύρωση των διαγωνισμών για νέες μονάδες, ριζική αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού), οι οποίες -λόγω της απουσίας οποιαδήποτε μεταβατικής λύσης- οδηγούν στο απόλυτο κενό. Είναι σαν να λέει η Περιφερειακή αρχή στους πολίτες της Αττικής: «κρατήστε τα σκουπίδια σπίτι σας». Η εμμονή της παράταξης Δούρου για κρατικό χαρακτήρα όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών και η δαιμονοποίηση του ιδιωτικού τομέα προσκρούουν στη λογική και την οικονομική πραγματικότητα.

Υπέρ του αιτήματος του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς για πραγματοποίηση «Λευκής Νύχτας»

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «180ο - Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο» εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να απορρίψει το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς για πραγματοποίηση «Λευκής Νύχτας», μια πρακτική που έχει τονώσει την αγορά και την οποία έχει αγκαλιάσει η κοινωνία. Δήλωσε ότι η άρνηση αυτή επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι η Περιφερειακή Αρχή Δούρου είναι εγκλωβισμένη σε μια αντιπαραγωγική κομματική ιδεοληψία.

Για την αποκρατικοποίηση του Ο.Λ.Π.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, επικαλούμενος και προηγούμενη ιδιότητά του, αυτή του Εισηγητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών –εργασία για την οποία έχει μάλιστα, βραβευθεί ως Ευρωβουλευτής της Χρονιάς (2013)- αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στο τομέα των Μεταφορών και στις προοπτικές που ανοίγονται για τη χώρα μας. Σημείωσε πως «όταν η διακίνηση των αγαθών ήταν δυτικοκεντρική, η Ελλάδα ήταν για το διεθνές εμπόριο μια ασήμαντη χώρα της περιφέρειας. Σήμερα που ο άξονας του εμπορίου έχει μετατοπιστεί ανατολικά, η χώρα έχει γίνει κόμβος του διεθνούς εμπορίου και έχει αποκτήσει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα. Πώς τοποθετείται η πλειοψηφία σε αυτό; Φοβικά και ιδεοληπτικά». Σημείωσε ότι «η επένδυση της Cosco, η οποία πολεμήθηκε σφόδρα το 2008, σήμερα αναγνωρίζεται ως επιτυχημένο μοντέλο ξένης επένδυσης, τοποθετώντας τον Πειραιά και τη χώρα στο χάρτη των διεθνών μεταφορών, προσδίδοντας αναπτυξιακή δυναμική». Σύμφωνα με τον Γιώργο Κουμουτσάκο, η προσέλκυση επενδύσεων συμβάλλει, όχι απλώς στη διατήρηση, αλλά και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ωστόσο, όπως τόνισε, θα πρέπει το κράτος να διατηρεί καθορισμένο ρυθμιστικό ρόλο και να υπάρχουν οι απαιτούμενες διασφαλίσεις ως προς την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Υπέρ της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής του Νόμου σημειώνοντας ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είναι Γενική Συνέλευση συνδικαλιστικού οργάνου, αλλά αιρετή Περιφέρεια, τμήμα αναπόσπαστο της Πολιτείας, που οφείλει να εφαρμόσει τους νόμους του κράτους. Δεν μπορεί η Περιφέρεια Αττικής να εφαρμόζει ή να ακυρώνει τους νόμους της Πολιτείας κατά πως εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κομματικού φορέα της Περιφερειάρχου. Τόνισε πως «ήρθε η ώρα να αποκαλυφθούν οι πλαστογράφοι, οι επίορκοι και οι απατεώνες που παρανόμησαν και παρόλα αυτά επιμένουν να τους πληρώνει ο ελληνικός λαός, οι περισσότεροι τίμιοι συνάδελφοί τους και κανείς δεν μπορεί να έχει αντίρρηση».

Για απαντήσεις στις καταγγελίες του σωματείου εργαζομένων

Γραπτή ερώτηση υπέβαλε ο Γιώργος Κουμουτσάκος ζητώντας πειστικές απαντήσεις από την Περιφερειάρχη σχετικά με τις καταγγελίες του σωματείου εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ έναντι της Περιφερειακής διοίκησης περί «ευνοιοκρατίας, κομματοκρατίας και οικογενειοκρατίας και “πογκρόμ” διώξεων».

Η παρουσία του συνδυασμού στην Περιφέρεια

Οι επτά σύμβουλοι του συνδυασμού μας έχουν διακριτή και δραστήρια συμμετοχή στο Περιφερειακό Συμβούλιο και κατά τομείς αρμοδιοτήτων έχουν αναλάβει τα εξής καθήκοντα: η κ. Φ. Βρύνα, Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Β. Κορομάντζος, τακτικό μέλος στην Οικονομική Επιτροπή, ο κ. Π. Ευαγγελίου, τακτικό μέλος στη Μητροπολιτική Επιτροπή Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικών Αναπλάσεων, ο κ. Ν. Κωστόπουλος στη Μητροπολιτική Επιτροπή Μεταφορών και Συγκοινωνιών, οι κκ. Γ. Κουμουτσάκος και Κ. Καλογεράκος τακτικά μέλη και η κ. Φ. Βρύνα αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή Πολιτισμού & Αθλητισμού, ο κ. Κ. Καλογεράκος, αναπληρωματικό μέλος στη Μητροπολιτική Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής. Ο κ. Δ. Μαραβέλιας έχει εκλεγεί μέλος στο Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Παρέμβαση για άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους επαγγελματίες που επλήγησαν από τα έκτροπα του Φεβρουαρίου 2012 στο κέντρο των Αθηνών

Mε γραπτή ερώτησή του ο Γιώργος Κουμουτσάκος από την Περιφερειακή αρχή ζήτησε την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων. Επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν υποβάλει εδώ και μήνες τη σχετική αίτηση στην Περιφέρεια, δεν λαμβάνουν καμία απάντηση ως προς την καταβολή της δικαιούμενης αποζημίωσης.