ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Παρέμβαση για άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους επαγγελματίες που επλήγησαν από τα έκτροπα του Φεβρουαρίου 2012 στο κέντρο των Αθηνών

Mε γραπτή ερώτησή του ο Γιώργος Κουμουτσάκος από την Περιφερειακή αρχή ζήτησε την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων. Επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν υποβάλει εδώ και μήνες τη σχετική αίτηση στην Περιφέρεια, δεν λαμβάνουν καμία απάντηση ως προς την καταβολή της δικαιούμενης αποζημίωσης.

Πρωτοβουλία υπέρ των Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Γιώργος Κουμουτσάκος εισηγήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την υιοθέτηση Ψηφίσματος που μεταξύ άλλων προτρέπει τους Δήμους της Περιφέρειας να προβούν σε απαλλαγή Δημοτικών Τελών και Τέλους Ακίνητης Περιουσίας στα άτομα με αναπηρία. Επίσης, προτάθηκαν συγκεκριμένες δράσεις προς ένταξη στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων από την ΕΕ προγραμμάτων.

Παρέμβαση κατά της κατασκευής πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης, Αγ. Στεφάνου και Μαλακάσας Περιφέρειας Αττικής

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος είναι αντίθετος σε κάθε άδικη επιβάρυνση των κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής, και σε παρέμβασή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο τόνισε ότι είναι παράλογη η επιβολή διοδίων σε δίκτυο με αστικά χαρακτηριστικά, εντός πολεοδομικού συγκροτήματος, το οποίο χρησιμοποιούν οι πολίτες για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Στην πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε ο συνδυασμός «180ο - Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο» εκφράζεται συμπαράσταση στα Δημοτικά Συμβούλια Ωρωπού, Διονύσου και Κηφισιάς, καθ’ όλη τη διάρκεια των διεκδικήσεών τους, με σκοπό την επίλυση του προβλήματος κατά τρόπο οριστικό και δίκαιο.

Παρέμβαση για τις ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής Δούρου στην Διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε στην Περιφερειακή Αρχή Δούρου ότι με την επιστολή που έστειλε προς του Δημάρχους της Περιφέρειας για ένα νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων, ουσιαστικά μετακυλύει στους δήμους την δική της ευθύνη για την αντιμετώπιση του προβλήματος των απορριμμάτων, χωρίς καμία προηγούμενη μελέτη.

Στο έγγραφό της, η Περιφερειάρχης ορίζει τρεις προτεραιότητες (κλείσιμο της Φυλής, ακύρωση των διαγωνισμών για νέες μονάδες, ριζική αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού), οι οποίες, λόγω της απουσίας οποιαδήποτε μεταβατικής λύσης, οδηγούν στο απόλυτο κενό. Είναι σαν να λέει η Περιφερειακή αρχή στους πολίτες της Αττικής: «κρατήστε τα σκουπίδια σπίτι σας». Η εμμονή της παράταξης Δούρου για κρατικό χαρακτήρα όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών και η δαιμονοποίηση του ιδιωτικού τομέα προσκρούουν στη λογική και την οικονομική πραγματικότητα.

Παρέμβαση υπέρ του αιτήματος του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς για πραγματοποίηση «Λευκής Νύχτας»

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «180ο - Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο» εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να απορρίψει το αίτημα του Εμπορικου Συλλόγου Κηφισιάς για πραγματοποίηση «Λευκής Νύχτας», μια πρακτική που την έχει αγκαλιάσει η κοινωνία και ταυτόχρονα έχει τονώσει την αγορά. Δήλωσε ότι η άρνηση αυτή επιβεβαιώνει, για ακόμη μια φορά, ότι η Περιφερειακή αρχή Δούρου είναι εγκλωβισμένη σε μια αντιπαραγωγική κομματική ιδεοληψία.

Τοποθέτηση για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, επικαλούμενος και προηγούμενη ιδιότητά του, αυτή του Εισηγητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών –εργασία για την οποία είχε μάλιστα βραβευθεί ως Ευρωβουλευτής της Χρονιάς (2013) - αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στο τομέα των Μεταφορών και στις προοπτικές που ανοίγονται για την χώρα μας. Σημείωσε, πως «όταν η διακίνηση των αγαθών ήταν δυτικοκεντρική, η Ελλάδα, για το διεθνές εμπόριο, ήταν μια ασήμαντη χώρα της περιφέρειας. Σήμερα που ο άξονας του εμπορίου έχει μετατοπιστεί ανατολικά, η χώρα έχει γίνει κόμβος του διεθνούς εμπορίου και έχει αποκτήσει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα. Πώς τοποθετείται η πλειοψηφία σε αυτό; Φοβικά και ιδεοληπτικά». Σημείωσε ότι «η επένδυση της Cosco, η οποία πολεμήθηκε σφόδρα το 2008, σήμερα αναγνωρίζεται ως επιτυχημένο μοντέλο ξένης επένδυσης, τοποθετώντας τον Πειραιά και τη χώρα στον χάρτη των διεθνών μεταφορών, προσδίδοντας αναπτυξιακή δυναμική». Σύμφωνα με τον Γιώργο Κουμουτσάκο, η προσέλκυση επενδύσεων συμβάλλει, όχι απλώς στη διατήρηση, αλλά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ωστόσο, όπως τόνισε θα πρέπει το κράτος να διατηρεί καθορισμένο ρυθμιστικό ρόλο και να υπάρχουν οι απαιτούμενες διασφαλίσεις ως προς την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.