Οι πολίτες ανοίγουν τον δρόμο για τη Νέα Δημοκρατία

Άρθρο στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος"

του Γιώργου Κουμουτσάκου, Βουλευτή Β Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας

Από το αποτέλεσμα των προχθεσινών εκλογών προκύπτουν ορισμένα σαφή συμπεράσματα.

Κατ αρχάς, οι 400.000 υποστηρικτές του κόμματος που πλημμύρισαν τα εκλογικά κέντρα και περίμεναν υπομονετικά για να συμμετάσχουν, έδωσαν έναν πραγματικά κινηματικό χαρακτήρα στην όλη διαδικασία. Υπερέβησαν την όποια απογοήτευση ή σκέψη αποστασιοποίησης από την πολιτική. Συμμετείχαν μαζικά και συνειδητά, εκφράζοντας αφενός την αγωνία τους για το αύριο της χώρας, αφετέρου τη στήριξη των ελπίδων τους στη Νέα Δημοκρατία. Απαίτησαν δυναμική και ουσιαστική αντιπολίτευση που να συνιστά  αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση, λύση και διέξοδο από τα καταστροφικά αδιέξοδα της σημερινής διακυβέρνησης.

Η μεγάλη συμμετοχή, απέδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Έχει δυναμική απήχηση στους πολίτες. Είναι «κόμμα – παράταξη», από το οποίο υπάρχουν υψηλές προσδοκίες. Η εντολή των πολιτών σε όλους μας, βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, είναι: σοβαρευτείτε, ενωθείτε, δουλέψτε, νικήστε. Είναι καθήκον και υποχρέωσή μας να ανταποκριθούμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά στις προσδοκίες τους.

Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας άνοιξαν και έδειξαν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Έδωσαν οι ίδιοι το ιδεολογικό στίγμα ενός σύγχρονου, ευρωπαϊκού κεντροδεξιού κόμματος που μπορεί, με όραμα για την χώρα, να εφαρμόσει ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, χωρίς φόβο για τις αναγκαίες αλλαγές. Δεν στρεφόμαστε ούτε προς την ακροδεξιά, ούτε προς τον δογματικό νεοφιλελευθερισμό, όπως επιχειρεί να μας κατηγορήσει για τους δικούς του προπαγανδιστικούς λόγους και ιδιοτελείς σκοπούς του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας απέρριψε τον ετεροκαθορισμό του κόμματος και ψήφισε με σεβασμό στην ιστορία μας και στις θεμελιώδεις – ιδρυτικές μας αρχές. Αυτές αποτελούν τα ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία οφείλουμε να χτίσουμε τις σύγχρονες πολιτικές που απαιτεί η εποχή.  Το ίδιο το αποτέλεσμα όμως διέλυσε με μιας και τα διάφορα, νεφελώδη σενάρια ή και σκέψεις ορισμένων περί «διάσπασης» τα οποία υπόπτως διακινήθηκαν το τελευταίο διάστημα.  Αυτό που υπαγόρευσε σε όλους μας η προχθεσινή πάνδημη συμμετοχή του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας ήταν η συσπείρωση και η αδιαμφισβήτητη ενότητα. Όποιος παρακούσει αυτήν τη λαϊκή προσταγή, δεν θα έχει πολιτικό μέλλον.  

Η επόμενη μέρα βρίσκει τη Νέα Δημοκρατία δυνατή, αισιόδοξη και έτοιμη να ανοιχτεί ακόμα περισσότερο στην κοινωνία, να απευθυνθεί σε ευρύτερες ομάδες πολιτών κτίζοντας κάθε μέρα με σοβαρότητα, δύναμη και πολύ δουλειά, μια νέα δημιουργική πλειοψηφία. Σε κάθε περίπτωση την 11η Ιανουαρίου θα έχουμε μια νέα δημιουργική και δυναμική αφετηρία.

Προχωράμε.