Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τη θέση της Ελλάδας στη Σένγκεν

Με αφορμή τις δηλώσεις του Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ κ. Μάνφρεντ Βέμπερ για έξοδο της Ελλάδας από τη Συνθήκη του Σένγκεν, έκανα την ακόλουθη δήλωση, ως Επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της ΝΔ:

«Η θέση μας στη Συνθήκη του Σένγκεν είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Κανένας δεν μπορεί να την αμφισβητήσει. Η Ελλάδα από τη γεωπολιτική της θέση είναι σύνορο και από επιλογή της είναι προπύργιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εξαιρετικά ασταθή και γεμάτη προκλήσεις περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Το ρόλο αυτό και την αποστολή μας, είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε με αποτελεσματικό τρόπο. Αυτό ισχύει και για την αντιμετώπιση της μεγάλης πρόκλησης, που συνιστά το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Δίνουμε μια μάχη σε δύο μέτωπα: το οικονομικό και το προσφυγικό. Με σεβασμό στον άνθρωπο, αλλά και φροντίδα για την ασφάλεια.  Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Νέα Δημοκρατία πιέζει την κυβέρνηση για να δώσει αποτελεσματικά αυτό το διμέτωπο αγώνα. Θα συνεχίσουμε να επισημαίνουμε λάθη και παραλείψεις. Θα συνεχίσουμε, ταυτόχρονα, να προστατεύουμε την παραμονή της χώρας μας στη Συνθήκη του Σένγκεν. Αυτά οφείλουν να τα αναγνωρίζουν όλοι».