Σημεία ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Κουμουτσάκο.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, για τις νέες περικοπές συντάξεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Μόλις ακούσαμε τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα. Είναι Σεπτέμβρης, είναι η Δ.Ε.Θ. και είναι η τρίτη φορά που, σύμφωνα με τη συνήθειά του, ο κ. Τσίπρας εξαπατά μέσω της Δ.Ε.Θ. τον ελληνικό λαό. 
 
Έχουν προηγηθεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το παράλληλο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Και τα δύο έχουν ενταφιαστεί στο ψέμα.
 
Σήμερα, πανηγυρίζει για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, που αποτελεί τον ορισμό της διαπλοκής.  
 
Η επικαιρότητα βγάζει σήμερα μπροστά το θέμα της δημοπράτησης για τις άδειες των καναλιών. 
 
Αυτό αφορά τους λίγους. 
 
Αυτό που αφορά τους πολλούς, την κοινωνία είναι ότι δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, σήμερα, βιώνουν μια μαύρη μέρα. 
 
150.000 συνταξιούχοι βλέπουν τις συντάξεις τους να μειώνονται και πάλι. Περικόπτονται οι  επικουρικές συντάξεις έως και 40%.
 
Ο κ. Τσίπρας, προεκλογικά υποσχόταν 13η σύνταξη και σήμερα κόβει για τρίτο συνεχόμενο μήνα τις συντάξεις:
 
-      Σε 2.400.000 συνταξιούχους  καταργήθηκε το ΕΚΑΣ τον Ιούνιο
 
-      και σε 60.000 τον Αύγουστο,
 
-      και σήμερα, όπως ήδη είπα, σε 150.000 συνταξιούχους, κόβονται οι επικουρικές συντάξεις.
 
Έπεται, συνέχεια τον Οκτώβριο. 
 
Αυτό είναι το τίμημα της κοροϊδίας και της ανικανότητας του κ. Τσίπρα. 
 
Γι’ αυτό η Δ.Ε.Θ. θα είναι μια οδυνηρή διαδικασία γι’ αυτόν. Διότι θα πρέπει να δικαιολογήσει και να καλύψει τα ψέματα που έχει πει στους Έλληνες πολίτες».

 

Σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ανέφερε:
 
«Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση που προβλέπει κεντρικό ρόλο στο Ε.Σ.Ρ. και πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος χωρίς προκαθορισμένο αριθμό αδειών. 
 
Εάν η πρόταση αυτή είχε εφαρμοστεί, σήμερα θα είχαμε περισσότερη Δημοκρατία, περισσότερη ενημέρωση, περισσότερα κανάλια, περισσότερα έσοδα. Και, βέβαια, χτύπημα στη διαπλοκή. 
 
Η Κυβέρνηση επέλεξε το δρόμο της αυθαιρεσίας τόσο με την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων από το Ε.Σ.Ρ. όσο και με τον περιορισμό των αδειών στις 4. 
 
Μετά από αυτά, γεννιούνται σοβαρά ερωτήματα στα οποία οφείλει να απαντήσει:
 
1.Γιατί κατασκευάζει ολιγοπώλιο καναλιών και ακρωτηριάζει την πολυφωνία; 
 
2.Πόσα θα χαθούν από το κλείσιμο καναλιών που ήδη λειτουργούν, κλείσιμο που ήδη προανήγγειλε η Κυβέρνηση  (δάνεια, φόροι, ασφαλιστικές εισφορές);
 
3.Πως αισθάνονται τώρα ο κ. Τσίπρας, ο κ. Παππάς, η κυρία Γεροβασίλη και οι άλλοι, καθώς σε 90 ημέρες θα πέσει μαύρο σε γνωστά κανάλια μεγάλης τηλεθέασης και θα βρεθούν στο δρόμο  πολλές εκατοντάδες εργαζόμενοι, με τις οικογένειές τους;
 
4.Πως τολμούν να μιλούν για νίκη επί της διαπλοκής όταν ο κ. Καμμένος έλεγε ότι «με τα μαύρα λεφτά στα site και τις ψευδείς αναρτήσεις ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι»; Τώρα τι θα κάνει, θα παραιτηθεί ο κ. Καμμένος;
 
Και με αφορμή τελικά την περίπτωση του κ. Καλογρίτσα, υπάρχουν καλοί και κακοί εργολάβοι;
Η Νέα Δημοκρατία αγωνίσθηκε για το ασυμβίβαστο εργολάβων – προμηθευτών και ιδιοκτητών καναλιών και τον αγώνα αυτό δεν τον εγκαταλείπουμε. Θα τον συνεχίσουμε υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

5.Γιατί μόλις τώρα ανακάλυψαν το Ε.Σ.Ρ. και προτείνουν να δοθούν οι υπόλοιπες άδειες - θεματικές και περιφερειακές - υπό την εποπτεία του;
 
6.Τι θα κάνουν εάν ο Νόμος Παππά στον οποίο στηρίχθηκε όλη αυτή η διαδικασία καταπέσει είτε στο Συμβούλιο Επικρατείας, είτε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια;
 
7.Γιατί δεν περίμεναν την απόφαση του Δικαστηρίου; Μήπως γιατί ήθελαν να παρουσιάσουν κάτι στη ΔΕΘ, για να καλύψουν τη παταγώδη αποτυχία τους σε ό,τι αφορά την κοινωνία και τους πολίτες;».  

 

Απαντώντας στην ερώτηση τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση για τις άδειες τηλεοπτικών σταθμών, δήλωσε:
 
«Πρώτα απ’ όλα, ευχαριστούμε που και εσείς, όπως και ο κ. Τσίπρας, προεξοφλείτε ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι η αυριανή Κυβέρνηση του τόπου. 
 
Όπως ξέρετε το ΣτΕ δεν έχει αποφανθεί ακόμη για τη συνταγματικότητα του Νόμου Παππά. Μια υπεύθυνη Κυβέρνηση είχε υποχρέωση – πρώτα απ’ όλα – να περιμένει την κρίση του Δικαστηρίου και όχι να προχωρά μια διαδικασία σε σαθρό έδαφος.    
 
Εννοείται ότι εάν ο Νόμος Παππά πέσει, είτε στο ΣτΕ είτε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όλα ξεκινούν από το σημείο μηδέν. 
 
Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρχει αριθμητικός περιορισμός.
 
Σε καμία κανονική χώρα δεν θα μπορούσε ένας τέτοιος διαγωνισμός να κριθεί νόμιμος και συνταγματικός. 
 
Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει το Νόμο Παππά για να ανακτήσει το Ε.Σ.Ρ. τον κομβικό και αποφασιστικό ρόλο του, θα αξιοποιήσει ολόκληρο το ψηφιακό φάσμα με νέες άδειες με τα κριτήρια που έχουμε ήδη πει. Δηλαδή, με διαφάνεια σε ό,τι αφορά την προέλευση των χρημάτων, αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και ενιαίο τίμημα».