Ο κ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός που λέει ψέματα πριν ακόμα μιλήσει

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Ένα χρώμα και ένα πρόσωπο προκαλούν αγανάκτηση και ανησυχία στους πολίτες. 
 
Το χρώμα είναι το μαύρο. 
 
- Τα “μαύρα λεφτά” συγκεκριμένου υποψήφιου για τα οποία μίλησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κορυφαίο στέλεχος της Κυβέρνησης, και κάνει πως δεν ακούει ο κ. Τσίπρας.
 
- Το μαύρο στη ζωή των εργαζομένων στα κανάλια που θα κλείσουν. 
 
- Το μαύρο στην καθημερινότητα των πολιτών.
 
1 στους 2 Έλληνες χρωστούν στην εφορία. 
 
Τα συνολικά τους χρέη έφτασαν τα 90 δις ευρώ. 
 
Η Κυβέρνηση για τα χρέη αυτά κάνει 800 κατασχέσεις την ημέρα. 
 
Οι πολίτες κόβουν ακόμη και τα είδη βασικής ανάγκης. Ο τζίρος στα σουπερμάρκετ μειώθηκε κατά 8,8% το πρώτο εξάμηνο. 
 
Και όλα αυτά πριν ολοκληρωθούν οι περικοπές συντάξεων και πριν πληρωθούν οι αβάσταχτοι φόροι.  
 
Και βέβαια μαύρο στην αλήθεια. 
 
Το πρόσωπο που προκαλεί αγανάκτηση και ανησυχία στους πολίτες είναι ο κ. Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός που κάνει τα αντίθετα όσων υπόσχεται. Ο πρωθυπουργός που λέει ψέματα πριν ακόμα μιλήσει. 
 
Απέναντι σε όλα αυτά, απέναντι στο μαύρο και την αναξιοπιστία, η μόνη αξιόπιστη λύση είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. 
 
Θα το επιβεβαιώσει στη Δ.Ε.Θ. παρουσιάζοντας οδικό άξονα εξόδου της χώρας από την κρίση». 
 
Ο κ.Γιώργος Κουμουτσάκος, ερωτηθείς για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και το πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, ανέφερε:

«Έχει σηκωθεί βοή στην κοινωνία για το θέμα του πόθεν έσχες των υποψηφίων για τις τηλεοπτικές άδειες. Βοή, που υπογραμμίστηκε από την δημόσια καταγγελία ανώτατου κυβερνητικού στελέχους που έκανε λόγο για “μαύρα χρήματα”. 

Η Νέα Δημοκρατία κάνει το καθήκον της, φέρνοντας στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και στο δημόσιο διάλογο αυτό το οποίο περιμένουν να πληροφορηθούν οι πολίτες. Είμαστε η φωνή των πολιτών, ζητώντας πλήρη διαλεύκανση και πλήρη εικόνα του ζητήματος του πόθεν έσχες. 

Υπάρχει μια διαδικασία ελέγχου, ασαφής κατά την άποψή μας, σύμφωνα με την οποία όσοι συμμετείχαν οφείλουν να καταθέσουν τα πόθεν έσχες τους. 

Εμείς αυτό το οποίο ζητάμε, όπως ζητούν όλοι οι Έλληνες είναι, μέσα στην ημέρα, αφού κατατεθούν, όλα αυτά τα στοιχεία να δημοσιοποιηθούν».