Σημεία ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Κουμουτσάκο

Α. ΟΣΟ ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΖΕΙ Ο ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΛΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ

Β. ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙΟΔΟΤΩΝ
 
Γ. ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
 
Δ. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΑΠΕΔΕΙΞΕ, ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΠΩΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑ
 
Ε. ΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΚΑΛΥΜΜΑ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ
 
ΣΤ. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΚΡΟΤΗΤΩΝ
 
 
Α. ΟΣΟ ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΖΕΙ Ο ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΛΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ
 
Όσο σκοτεινιάζει ο πολιτικός της ορίζοντας, τόσο η Κυβέρνηση βυθίζεται σε έλος αυταρχισμού.
 
Τα σημάδια είναι πολλά, ανησυχητικά, επαναλαμβανόμενα.
 
Κάθε μέρα βλέπουμε χτυπήματα στη Δημοκρατία.
 
Σκοτεινές εικόνες κυβερνητικού αυταρχισμού εκπέμπει, σταθερά και κατ’ επανάληψη, με την πλήρη κάλυψη του Μαξίμου, ο Υπουργός κ. Πολάκης.
 
Είναι γνωστή η αήθης επίθεσή του εναντίον δημοσιογράφου, επειδή τόλμησε να ρωτήσει τον πρωθυπουργό για το μαύρο στα κανάλια και τον κίνδυνο μαζικών απολύσεων.
 
Όπως γνωστή είναι και η απειλή του να χώσει δημοσιογράφους “τρία μέτρα κάτω από τη γη”.
 
Θυμίζουμε ακόμη την επίθεση της Κυβερνητικού Εκπροσώπου στα κανάλια, επειδή δεν διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν δηλώσεις του πρωθυπουργού.
 
Θυμίζουμε, προπάντων:
 
Τις μεθοδεύσεις που επιστρατεύθηκαν από την Κυβέρνηση για τον έλεγχο της ενημέρωσης  και την ύφανση δικτύου διαπλοκής.
 
Το νομοθετικό – αντισυνταγματικό κατά την άποψή μας – πλαίσιο με το οποίο ακυρώθηκε η λειτουργία του Ε.Σ.Ρ. μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητές του στον Υπουργό κ. Παππά και ορίστηκαν αυθαίρετα σε 4 οι άδειες.
 
Και βέβαια το διαγωνισμό – οπερέτα, την άρνηση δημοσιοποίησης του πόθεν έσχες των πλειοδοτών και το γεγονός ότι μπροστά στο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας να δώσουν εξηγήσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αυτοί σιωπούν και κρύβονται.
 
 
Β. ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙΟΔΟΤΩΝ
 
Η ένοχη σιωπή της Κυβέρνησης για το πόθεν έσχες των πλειοδοτών για τις τηλεοπτικές άδειες συνεχίζεται.
 
Η Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κυρία Χριστοδουλοπούλου ανέβαλε σήμερα για την Τρίτη την απόφαση της Επιτροπής στο αίτημά μας να προσκληθούν στην Επιτροπή ο Υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς και οι 4 πλειοδότες του διαγωνισμού.
 
Επιβεβαιώνει η απόφαση αυτή ότι έχουν κάθε λόγο να σιωπούν, να ανησυχούν και να κρύβονται.
 
 
Γ. ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
 
Εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει αδιανόητες κυβερνητικές παρεμβάσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης.
 
Οι συνεχείς παρεμβάσεις και η πολιτικοποίηση συγκεκριμένων υποθέσεων από κυβερνητικά στελέχη, όπως περίτρανα απεδείχθη και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, δημιουργούν μια ζοφερή και αποπνικτική ατμόσφαιρα παρασκηνίου και απροκάλυπτων κυβερνητικών πιέσεων και μεθοδεύσεων στο χώρο της Δικαιοσύνης που δεν αρμόζει και δεν τιμά ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.
 
Σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση προστίθεται πλέον και η χθεσινή απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου σε βάρος του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Ισιδώρου Ντογιάκου, με την οποία ουσιαστικά λίγες ημέρες πριν τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Εισαγγελίας Εφετών, τίθεται εκτός μάχης, μετά από έφεση που άσκησε ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος. Η πολιτική σκοπιμότητα είναι ολοφάνερη. Δεν κρύβεται.
 
Ένα πρωτοφανές "μαγείρεμα" που αποκαλύπτει τη νοσηρή αντίληψη που έχει η Κυβέρνηση για την ανεξαρτησία και το αυτοδιοίκητο της Δικαιοσύνης.
 
Η κυβερνητική σκοπιμότητα δεν κρύβεται.
 
 
Δ. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΑΠΕΔΕΙΞΕ, ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΠΩΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑ
 
Είχαμε πει την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός που λέει ψέματα πριν αρχίσει να μιλά.
 
Το επιβεβαίωσε με τον πιο θεαματικό τρόπο.
 
Την περασμένη Κυριακή, ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση για τη ρύθμιση του χρέους, υποστήριζε ότι “είμαστε πιο κοντά από ποτέ” και πρόσθετε ότι “δεν μπορεί να περιμένει άλλο μια χώρα, που έχει κάνει τόσο σκληρή προσαρμογή”.
 
Μιλώντας, την περασμένη Τρίτη, σε Επιτροπή της Βουλής ο κ. Δραγασάκης είπε: “Ακόμα και να έχουμε πολύ ευνοϊκά πράγματα, μιλάμε για μια εξ ορισμού διαδικασία, που πάει πέρα από το 2018”. Και πρόσθεσε: “Οι διαδικασίες μπορεί να είναι μακροχρόνιες, δηλαδή, δεν είναι βέβαιο ότι θα τελειώσει γρήγορα το θέμα του χρέους”.
 
Όταν ο Αντιπρόεδρος ακυρώνει δηλώσεις του πρωθυπουργού, κάθε πολίτης μπορεί να βγάζει τα συμπεράσματά του.
 
 
Ε. ΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΚΑΛΥΜΜΑ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ
 
Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών γύρω από το προσφυγικό – μεταναστευτικό αποδεικνύουν ότι τα κηρύγματα ανθρωπισμού της Κυβέρνησης ήταν ψεύτικα.
 
Τα κηρύγματα του ανθρωπισμού έγιναν προκάλυμμα πλουτισμού.
 
Το λέει ο έως πρόσφατα Γενικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης κ. Οδυσσέας Βουδούρης. Με πρόσφατη συνέντευξή του κατήγγειλε την Κυβέρνηση ότι ξοδεύει υπερβολικά πολλά χρήματα για τους πρόσφυγες – μετανάστες.
 
Μετά από αυτά, ο κ. Τσίπρας, αντί να ελέγξει τι πράγματι συμβαίνει, έκανε δεκτή την παραίτηση Βουδούρη.
 
Και δεν είναι μόνο αυτό. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Σερρών κυρίας Αφροδίτης Σταμπουλή ότι μέλος της τοπικής Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την κόρη του – συντονίστρια του χώρου φιλοξενίας – έχουν αναλάβει έργο σίτισης προσφύγων, ύψους 750.000 ευρώ.
 
Ζητήσαμε από την Κυβέρνηση να απαντήσει στα ερωτήματα που εγείρονται τόσο για το αδιάβλητο της διαδικασίας όσο και για την ηθική διάσταση αυτής της επιλογής.
 
Ζητήσαμε να εξασφαλίσει τη διαφάνεια και να προστατεύσει την εικόνα της χώρας, που πλήττεται από τέτοιου είδους αποφάσεις με κομματικά κριτήρια και οσμή σκανδάλου.
 
Απάντηση δεν πήραμε.

ΣΤ. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΚΡΟΤΗΤΩΝ
 
Θεμελιώδης ιδεολογική θέση και πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι η καταδίκη της βίας από όπου κι αν προέρχεται. Από τη θέση αυτή  δεν μετακινούμαστε ούτε χιλιοστό.
 
Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει μια μεγάλη πρόκληση δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, που έχουν μείνει εγκλωβισμένοι στη χώρα, αποτέλεσμα της ανικανότητας της Κυβέρνησης.
 
Πως θα ενταχθούν οι πρόσφυγες – μετανάστες, με πολιτιστικές διαφορές μεταξύ τους, στην ελληνική πραγματικότητα; Μπορεί αυτό να γίνει ερήμην των τοπικών κοινωνιών; Μπορεί η Κυβέρνηση - που έχει δώσει δείγματα αποτυχίας στη διαχείριση του προσφυγικού - να το διαχειριστεί χωρίς εξαντλητικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες;
 
Ξεκάθαρα, λοιπόν: Τα προσφυγόπουλα πρέπει να πάνε στο σχολείο. Διότι οτιδήποτε άλλο, δημιουργεί μέσα στην κοινωνία άλλης μορφής εντάσεις, άλλης μορφής προβλήματα.
 
Αυτά τα παιδιά πρέπει να είναι βέβαιον ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα υγείας; Ποιος θα έλεγε το αντίθετο; Εξασφαλίζεται αυτό; Έχουν πεισθεί οι τοπικές κοινωνίες ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα δημόσιας υγείας;
 
Πρέπει, λοιπόν, να διασφαλιστεί αυτό και να πειστούν οι τοπικές κοινωνίες.
 
Η Κυβέρνηση οφείλει να μπει σε έναν εξαντλητικό διάλογο, ώστε να βρεθούν λύσεις.
 
Είναι κατανοητές οι ανησυχίες της κοινωνίας;
 
Ναι.
 
Είναι ανεκτά ρατσιστικά φαινόμενα, κορώνες και απειλές;
 
Όχι.
 
Κηρύγματα μισαλλοδοξίας, ρατσισμού, ακρότητας είναι μακριά και πέρα από την αντίληψη, την κοσμοθεωρία, την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.
 
Ένα ζήτημα είναι καταδίκη αυτών των συμπεριφορών κι ένα άλλο είναι η υποχρέωση της Κυβέρνησης να είναι στοιχειωδώς αποτελεσματική.
 
Το πρόβλημα είναι σύνθετο, πολύπλοκο και πρέπει να λυθεί, με τρεις βασικές αρχές:
 
Πρώτον, τα παιδιά δε μπορεί παρά να πάνε σχολείο.
 
Δεύτερον, πρέπει να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία.
 
Τρίτον, πρέπει να ακουστούν οι τοπικές κοινωνίες, οι ανησυχίες τους, με λογική επίλυσης του προβλήματος, όχι διόγκωσής του. Που σημαίνει ότι πρέπει να βρεθεί ένα μέτρο σε μια κοινή προσπάθεια. Και το μέτρο ορίζεται αφενός από την ανάγκη να δοθεί λύση και αφετέρου από τις διαχρονικές αντιλήψεις που υπάρχουν στον ελληνικό πολιτισμό, περί φιλοξενίας, ανθρωπιάς, κατανόησης.