«Τι, αλήθεια, είναι διπλωματικά επικίνδυνο»

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος  Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στα σχόλια “κυβερνητικών πηγών”, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Διπλωματικά επικίνδυνο είναι να έχει η Κυβέρνηση αργά ανακλαστικά. Όπως συνέβη με τις πρωτοβουλίες της Αυστρίας, αλλά και τις προκλητικές δηλώσεις του Σλοβάκου πρωθυπουργού.

 Διπλωματικά επικίνδυνο είναι να υποστηρίζει η Κυβέρνηση ότι “η Ελλάδα δεν μπορεί να προσφύγει η ίδια στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.”.

 Διπλωματικά επικίνδυνο είναι να μαθαίνει η Κυβέρνηση σοβαρές εξελίξεις, που αφορούν τα συμφέροντα της χώρας, εκ των υστέρων. Όπως συνέβη τόσο με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ όσο και με τη στάση της Αυστρίας.

 Διπλωματικά επικίνδυνο είναι να χαρακτηρίζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός “δελεαστικές” τις προτάσεις Νταβούτογλου στο Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε., την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση.

 Διπλωματικά επικίνδυνο είναι να αλλάζει σχέδιο πτήσης το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και να μην προσγειώνεται στη Ρόδο, επειδή αυθαίρετα το ζήτησε η Τουρκία.

 Διπλωματικά μαθήματα δεν μπορεί να μας κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε από την αρχή την εθνική διάσταση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος και ο Πρόεδρος της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρόσφατη Σύνοδο του Ε.Λ.Κ., “φόρεσε” τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας».