Σημεία ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Κουμουτσάκο

Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Β. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Γ. ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

ΣΤ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΥΡΙΚΟΥ

 

 

Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζοντας τις επισκέψεις του στην Περιφέρεια θα περιοδεύσει το προσεχές Σάββατο 2 Απριλίου στο Λάρισα και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα μιλήσει σε συγκέντρωση του Κόμματος, στο ξενοδοχείο Imperial, στις 8 το βράδυ.

 

Την Κυριακή 3 Απριλίου ο κ. Μητσοτάκης θα ψηφίσει στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρων και διοικητικών Συμβουλίων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων του Κόμματος.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα ψηφίσει στο Πολιτιστικό Κέντρο Κηφισιάς, στις 11 το πρωί.

Οι διαδικασίες αυτές εντάσσονται στην πορεία του Κόμματος προς το 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 – 24 Απριλίου, στην Αθήνα.

 

 

Β. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Η απόπειρα αποπροσανατολισμού, που έστησε την Τρίτη ο κ. Τσίπρας, απέτυχε.

Ο κ. Τσίπρας υπέστη δεινή πολιτική ήττα.

Η προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή αποτελεί ξεκίνημα μιας νέας πολιτικής πραγματικότητας.

 

Το αίτημα για εκλογές είναι ήδη αίτημα της κοινωνίας που ασφυκτιά, αλλά και πράξη πολιτικής ευθύνης, από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας.

Στόχος είναι ένας: Να σταματήσει η πορεία κατάρρευσης της χώρας.

 

Ο κ. Τσίπρας δεν έχει λύσεις σε τίποτα.

Το αποδεικνύουν η νεκρή αγορά, η παρατεινόμενη ανεργία, η παραλυτική εκκρεμότητα στην αξιολόγηση, η εκτός ελέγχου κατάσταση στο προσφυγικό, η καταρράκωση των Θεσμών.

 

Η Ελλάδα είναι σήμερα ακυβέρνητη. Και αυτό πρέπει να σταματήσει.

 

 

Γ. ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

Η άρνηση της Κυβέρνησης στη χθεσινή πρότασή μας για Εξεταστική Επιτροπή σ’ ό,τι αφορά την οδυνηρή περίοδο Τσίπρα – Βαρουφάκη ή Βαρουφάκη – Τσίπρα, την αφήνει έκθετη σε κυρίαρχα ερωτήματα της ελληνικής κοινής γνώμης, των Ελλήνων πολιτών, του ελληνικού λαού.

 

Τι επιτέλους έγινε; Ποιος σχεδίαζε κατάληψη του Νομισματοκοπείου; Υπήρχε δεύτερο σχέδιο για δραχμή; Και αν υπήρχε, ποιος το ετοίμαζε; Και αν το ετοίμαζε κάποιος, είναι δυνατόν ένας Πρωθυπουργός να μην το γνωρίζει; Το «όχι» στο δημοψήφισμα που έγινε “ναι”, ήταν προαποφασισμένο, όπως υποστηρίζουν πολλοί στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα; Ήταν προαποφασισμένη παραποίηση της λαϊκής εντολής;

 

Λοιπόν, εάν αυτά τα ερωτήματα τα οποία είναι κυρίαρχα στο στόμα και στη σκέψη όλων των Ελλήνων - άλλωστε, είναι ερωτήματα τα οποία τα ίδια τα στελέχη, στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα έθεσαν στο δημόσιο διάλογο - αν η Κυβέρνηση δε θέλει να υπάρχει καμία διερεύνηση αυτής της σκοτεινής περιόδου, είναι έκθετη απέναντι στους Έλληνες πολίτες.

 

Όσον αφορά στη δική μας στάση στο αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή όσον αφορά τα δάνεια κλπ κλπ. Εμείς περιμένουμε να τη διαβάσουμε, να τη δούμε και θα αποφανθούμε. Επί φανταστικών ζητημάτων δεν τοποθετείσαι. Και το «φανταστικό» το τονίζω, διότι ουδεμία αξιοπιστία δίνουμε σε αυτά τα οποία λέει ο κ. Τσίπρας. Διακηρύσσει, τα κάνει ή δεν τα κάνει, τα παίρνει πίσω, τα ξανασκέφτεται, τα διατυπώνει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ας κάνουν την πρόταση και εδώ είμαστε να την εξετάσουμε.

 

 

Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Πρώτ’ απ’ όλα, πρέπει να είναι παρόν το κράτος. Το κράτος δεν είναι παρόν. Και δεν ήταν παρόν. Αντιθέτως, παρούσες ήταν πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Άγνωστο αν είναι καταγεγραμμένες, άγνωστο τι ακριβώς κάνουν, πως ακριβώς κινούνται και με τι στόχους; Ήταν κάτι που επίσης έχουμε αναδείξει, τονίζοντας την εκτός ελέγχου κατάσταση στην οποία βρίσκεται το προσφυγικό.

 

Από εκεί και πέρα, είναι βέβαιον ότι η πολιτεία πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει στη διάθεσή της, πλην της βίας. Γιατί το λέω αυτό; Δεν αντιμετωπίζεται ένα τόσο πολύπλοκο, σύνθετο φαινόμενο με πάρα πολλές προεκτάσεις, με τη βία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είναι ουσιαστική η παρουσία και η εμπλοκή του Κράτους.

 

Εδώ μου δίνετε την αφορμή να πω ότι, επιτέλους, πρέπει να ρυθμιστεί νομικά, η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση του προσφυγικού. Διότι υπάρχει εμπλοκή, χωρίς να υπάρχει νομικό έρεισμα και νομική βάση. Και αυτό το κενό μπορεί να αποδειχθεί πολύ δύσκολο στη διαχείρισή του. Η Κυβέρνηση έχει καθυστερήσει πάρα πολύ να ρυθμίσει νομικά τη σημερινή μορφή εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

 

Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

 

Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη.

Η Δικαιοσύνη έχει τους δικούς της κανόνες, τις δικές της αρχές, τις δικές της διαδικασίες.

Ουδείς μπορεί να την υποκαταστήσει.

Εκείνη -και μόνο εκείνη- αποφαίνεται στο τέλος, για αθώους ή ενόχους.

Η Δικαιοσύνη και όχι ο κ. Τσίπρας.

 

 

ΣΤ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΥΡΙΚΟΥ

 

Για να τελειώνουμε οριστικά με αυτή την ιστορία.

Το Μαξίμου είναι έκθετο.

Τώρα είναι υποχρεωμένο να δώσει απαντήσεις.

Ακόμα και 4 ημέρες πριν τη σύλληψή του, η διορισμένη από το Μαξίμου Διοίκηση της ΕΡΤ, υπέγραφε συμφωνίες συνεργασίας, με τον κατηγορούμενο Μαυρίκο στον οποίο, άλλωστε, εκείνη έδινε δημόσιο βήμα.