Σημεία ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Κουμουτσάκο

Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Β. Η ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΚΟΣΤΙΣΕ ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΚΡΙΒΑ

Γ. ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ  - ΑΝΕΛ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δ. ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Ε. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΣΤ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε. - ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

 

Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αύριο, Πέμπτη, 26 Μαΐου, στις 11 το πρωί, το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού. 

Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί το φυλάκιο εθελοντών δασοπυροσβεστών στην Αγία Μαύρα Ηλιούπολης και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο Χαλάνδρι. 

Την Παρασκευή, 27 Μαΐου, στις 10:00, θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

Το Σάββατο, 28 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Θέματα ημερήσιας διάταξης: Συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων και εκλογή των αιρετών μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος.

Τη Δευτέρα, 30 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παρευρεθεί σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος (Ε.Λ.Κ.) στο Λουξεμβούργο και θα έχει διμερή συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο κυρία Angela Merkel.

Τέλος, την Πέμπτη, 2 Ιουνίου, θα μιλήσει στο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), που θα πραγματοποιηθεί στη Σάμο και θα παρουσιάσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

 

B. Η ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

ΚΟΣΤΙΣΕ ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΚΡΙΒΑ

 

Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα τεχνητής ευφορίας, παρά τον τυφώνα φόρων, παρά την υποθήκευση για 99 χρόνια της κρατικής περιουσίας, η χώρα παραμένει χωρίς προοπτική ανάταξης.

Στο Eurogroup επιβεβαιώθηκε ότι οι Έλληνες πληρώνουμε τώρα, ακριβά και άμεσα, μια θολή και αβέβαιη υπόσχεση για το μέλλον.

Η Κυβέρνηση τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα.

Με δική της ευθύνη, έξοδος της χώρας από την κρίση δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Πολύ έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει, πολύ ειλικρινά. Αξιολογώντας την πορεία της διαπραγμάτευσης, είχαμε πει στην Κυβέρνηση: “Προσέχετε. Έτσι, όπως πάτε, με αυτές τις καθυστερήσεις, κινδυνεύετε - είναι σχεδόν βέβαιο - ότι θα οδηγήσετε τη χώρα σε έναν εγκλωβισμό, σε ένα πολύ δύσκολο δίλημμα: είτε σε μια ταπεινωτική συνθηκολόγηση, είτε σε μια καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη”.

Τελικά, αυτό το οποίο συνέβη είναι μια ταπεινωτική συνθηκολόγηση, η οποία επιβεβαιώθηκε με τα όσα ψηφίστηκαν, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στη Βουλή, αλλά και τα όσα συμφωνήθηκαν χθες στο Eurogroup.

Πιο συγκεκριμένα, τρία είναι τα βασικά συμπεράσματα:

Πρώτον, δεν υπάρχει πλήρης και οριστική ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Παραμένουν ακόμα εκκρεμότητες και προαπαιτούμενα, που - όπως ρητά αναφέρεται στην απόφαση του Eurogroup - αφορούν στα κόκκινα δάνεια, στο συνταξιοδοτικό, στις ιδιωτικοποιήσεις.

Δεύτερον, η δόση των 7,5 δις ευρώ που συμφωνήθηκε να καταβληθεί στη χώρα μας τον Ιούνιο είναι η μισή σε σχέση με ό,τι είχε προγραμματιστεί.

Τρίτον, η Κυβέρνηση δεν έφερε λύση για το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους.

Πήρε μόνον αόριστη και αβέβαιη υπόσχεση.

Τα μέτρα ψηφίστηκαν από τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιβλήθηκαν στους Έλληνες και θα πληρωθούν από τους Έλληνες, χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα για βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους.

Η πληγή της αναξιοπιστίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι βαθειά.

Δεν έχει επουλωθεί.

Δεν έχει κλείσει.

Κόστισε και κοστίζει ακριβά.

 

Γ. ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

Χθες, σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις – και όχι μόνο η Νέα Δημοκρατία – ζητήσαμε την παραίτηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένου.

Είναι το ελάχιστο που οφείλει όταν ο ίδιος ομολογεί εγκληματικές πολιτικές και αντισυνταγματικές αποφάσεις για το Φ.Π.Α. στα νησιά.

Αυτό είναι ένα ακόμα επεισόδιο που επιβεβαιώνει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αδιέξοδα και οριστικά εγκλωβισμένη στα ψέματα, στις αυταπάτες και στην ανικανότητά της.

Γι’ αυτό ακριβώς η παραμονή της στην εξουσία έχει τεράστιο κόστος για τους Έλληνες.

Γι’ αυτό ζητήσαμε και ζητούμε να φύγει.

Όσο γρηγορότερα, τόσο καλύτερα για τον τόπο.

  

Δ. ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

 

Ύστερα από πολλούς μήνες αδράνειας, η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να ανταποκριθεί στο αυτονόητο. Περιμένουμε να ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη και να μπει τέλος σε έναν καταυλισμό που εξέθετε διεθνώς τη χώρα.

Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο.

Η Νέα Δημοκρατία είχε αναδείξει - θυμίζω την επίσκεψη του Προέδρου της στην Ειδομένη - τα τεράστια ανθρωπιστικά ζητήματα στον καταυλισμό αυτό, την απουσία του κράτους, το διασυρμό της χώρας.

Τέλος, στηλιτεύουμε με έμφαση την απόφαση της Κυβέρνησης να ελέγξει την ενημέρωση, απαγορεύοντας - με ζώνη 6 χιλιομέτρων - την πρόσβαση δημοσιογράφων και Μ.Μ.Ε. στην Ειδομένη.  

 

Ε. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 

Μετά και τη χθεσινή Συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία η Πρόεδρός της κυρία Χριστοδουλοπούλου ομολόγησε την πρωτοφανή κρίση στη Δικαιοσύνη και σχεδόν δύο εβδομάδες μετά από μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της Προέδρου του Αρείου Πάγου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης εξακολουθεί να παρακολουθεί αμέτοχος τη χειρότερη διοικητική κρίση, που έχει γνωρίσει ποτέ η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο κ. Υπουργός οφείλει να επισπεύσει τη δικαστική διερεύνηση όλων αυτών των καταγγελιών και να διαλύσει τις σκιές που έχουν δημιουργηθεί.

Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να παραμένει υπό ομηρία και οι δικαστές «αλληλοσπαρασόμενοι».

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατόρθωσε, μέσα σε 17 μήνες, να διαλύσει και τη Δικαιοσύνη.

 

ΣΤ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε. - ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι μπορεί να μην εφαρμοστεί η συμφωνία Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα:

Θυμίζω ότι μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες στις Βρυξέλλες είχαμε εκφράσει την ανησυχία ότι, εξαιτίας αυτής της κατάστασης, πολλές από τις ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να είναι εξαιρετικά προσεκτικές έως αρνητικές σε μια ταχεία και χωρίς εκπλήρωση των προϋποθέσεων χορήγηση ελεύθερης «βίζα» στην Τουρκία.

Είχαμε πει ακόμη ότι αυτό μπορεί να οδηγούσε σε άρνηση της Τουρκίας να εφαρμόσει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό. Οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας εκείνες. Θα δούμε τι θα γίνει. Είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για τη χώρα. Η συμφωνία αυτή, παρά τα προβλήματά της, τις ελλείψεις της και τις δυσλειτουργίες της είναι πολύ σημαντικό να εφαρμοστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη χώρα.