«Ο πανικός και η αγωνία είναι κακοί σύμβουλοι. Οδηγούν την Κυβέρνηση σε υπερχειλίζουσα αυταρχικότητα»

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας - σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο «Real Fm» – σε ερωτήσεις για τις δηλώσεις του Υπουργού Ν. Φίλη, όσον αφορά στη συγκέντρωση που οργανώνει η κίνηση «Παραιτηθείτε», την προσεχή Τετάρτη, ανέφερε:

 

«Κάτω από το βάρος των αδιεξόδων και των μεγάλων προβλημάτων που οι ίδιοι δημιούργησαν, έκαναν σύμβουλό τους τον πανικό. Η αγωνία και ο πανικός προκαλούν υπερχειλίζουσα αυταρχικότητα και αντιδημοκρατικότητα.

 

Ποιοι μιλούν για οριακή συνταγματικότητα;

 

Αυτοί που πρωταγωνιστούσαν στις καταλήψεις;

 

Αυτοί που διακήρυσσαν ότι την προηγούμενη Κυβέρνηση θα την έριχναν στους δρόμους;

 

Και τι λένε:

 

Ότι η διαδήλωση που οργανώνεται από πολίτες είναι στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας.

 

Η αλήθεια είναι ότι η δήλωση αυτή του Υπουργού Παιδείας συγκρούεται με τη συνταγματική νομιμότητα, όχι μια, αλλά δύο φορές.  

 

Συγκρούεται με το άρθρο 5 που ορίζει ότι “καθένας έχει το δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή”.

 

Συγκρούεται προπάντων με το άρθρο 11 του Συντάγματος που κατοχυρώνει το δικαίωμα του “συνέρχεσθαι”. Το δικαίωμα της συγκέντρωσης, της διαδήλωσης, της διαμαρτυρίας.  

 

Στην κίνηση αυτή των πολιτών η Νέα Δημοκρατία δεν έχει οποιαδήποτε ανάμειξη ή εμπλοκή. Είναι συνειδητή απόφασή μας που διατυπώθηκε από την πρώτη στιγμή.

 

Καθένας, ως πολίτης, κάνει αυτό που αισθάνεται και πιστεύει.  

 

Και οι πολιτικές δυνάμεις, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, έχουμε υποχρέωση να ακούμε τους πολίτες».