Οι εικόνες των δολοφονημένων, από χημικά όπλα, παιδιών στη Συρία είναι εφιαλτικές. Συγκλονίζουν κάθε ανθρώπινη συνείδηση.

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι εικόνες των δολοφονημένων, από χημικά όπλα, παιδιών στη Συρία είναι εφιαλτικές. Συγκλονίζουν κάθε ανθρώπινη συνείδηση.
 
Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παρακολουθεί και να παραμένει απαθής. Άλλωστε, υπάρχει πλήρες πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο που απαγορεύει ρητά τη χρήση των χημικών όπλων. Η  “Σύμβαση για την Απαγόρευση της Ανάπτυξης, της Παραγωγής, της Αποθήκευσης και της Χρήσης των Χημικών Όπλων και την Καταστροφή τους”, είναι σε ισχύ από το 1997.
 
Τόσο από τις Η.Π.Α. όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, ορθώς δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της διασποράς και χρήσης χημικών όπλων.
 
Χρήσης που, όπως στην περίπτωση της Ιντλίμπ, έχει απάνθρωπα αποτελέσματα και δικαιολογεί την άμεση αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.
 
Σε αυτό το θεσμικό και πολιτικό “οπλοστάσιο” πρέπει να στηρίζεται η στάση όλων, για να μην ξαναδούμε τέτοιες αποτρόπαιες εικόνες.
 
Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, που - στο ήδη πολυσύνθετο Συριακό ζήτημα - δεδομένα και γεωπολιτικές ισορροπίες φαίνεται να αλλάζουν, έχει ιδιαίτερη σημασία να αξιολογήσουμε το τι μπορεί να σημαίνουν οι εξελίξεις και για την Ελλάδα.
 
Η χώρα μας οφείλει να είναι ουσιαστικός παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτή πρέπει να είναι η πυξίδα μας. Με ψυχραιμία, εγρήγορση και ετοιμότητα».