Συνεδριάζει σήμερα ο Τομέας Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο έντονης κινητικότητας και προβληματισμού για τα εθνικά ζητήματα της χώρας, και έντονης μεταβλητότητας και αβεβαιότητας σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο, συνεδριάζει σήμερα Μεγάλη Τρίτη, 11 Απριλίου 2017, ο Τομέας Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του Τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργου Κουμουτσάκου και των Αναπληρωτών Τομεαρχών Σταύρου Καλαφάτη, Σίμου Κεδίκογλου και Σάββα Αναστασιάδη.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Τομέα, θα υπάρξει και εισήγηση-χαιρετισμός από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη.

Υπογραμμίζεται ότι οι αρχικές εισηγήσεις για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι ανοικτές στους εκπροσώπους του Τύπου.

Τον Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, πέρα από οργανωτικά ζητήματα, θα απασχολήσουν οι τρέχουσες διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις, τα ζήτημα ασφάλειας και τρομοκρατίας, το μεταναστευτικό, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή και οι συνομιλίες για το Κυπριακό. Θα συζητηθούν, επίσης, θέματα που αφορούν στις Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις, ειδικά εν όψει των δυνητικών επιπτώσεων που μπορεί να έχουν σε αυτές τα αποτελέσματα του Τουρκικού δημοψηφίσματος.

Τα μέλη του Τομέα Εξωτερικών -που αποτελείται από επιφανείς ακαδημαϊκούς, διπλωμάτες, εμπειρογνώμονες, αναλυτές, βουλευτές, πολιτικά στελέχη και στελέχη της τομέα Εξωτερικών της ΟΝΝΕΔ- θα έχουν την ευκαιρία να συνεισφέρουν στη συζήτηση με την κατάθεση σκέψεων, απόψεων και προτάσεων πάνω σε ζητήματα μείζονος σημασίας που αφορούν στην εξωτερική πολιτική της χώρας μας στην εποχή της μεγάλης αβεβαιότητας.