Δήλωση του Τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ. κ. Γ. Κουμουτσάκου, με αφορμή τις εξελίξεις στο Κυπριακό

O Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τις εξελίξεις στο Κυπριακόέκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό σημαδεύτηκαν από την αντιπαραγωγική υπαναχώρηση της τουρκοκυπριακής πλευράς. 
 
Η αναστολή της διαδικασίας των συνομιλιών δεν πρέπει να οδηγήσει σε αποτυχία την προσπάθεια για την επανένωση της Κύπρου με το τέλος της παράνομης κατοχής και της διχοτόμησης και του νησιού. 
 
Άλλωστε, η πρόοδος που έχει επιτευχθεί έως τώρα είναι τέτοια που επιβάλλει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για την επιτυχή κατάληξη της προσπάθειας. 
 
Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, τη σταθερή και πλήρη υποστήριξή μας στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και στις προσπάθειες, που καταβάλλει με υπευθυνότητα, αλλά και αποφασιστικότητα για την επίτευξη λύσης βιώσιμης, λειτουργικής και δίκαιης στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, των ψηφισμάτων του Ο.Η.Ε., σύμφωνης με το κοινοτικό κεκτημένο. 
 
Έτσι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπροι θα μπορούν, 42 χρόνια μετά την παράνομη κατοχή του βόρειου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, να απολαμβάνουν με σταθερότητα και ειρήνη τα αγαθά της συμμετοχής μιας επανενωμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς παρωχημένες λογικές εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων».