Αναγκαία η εθνική ενότητα. Αδύνατη όμως η συναίνεση με μια κυβέρνηση που επιμένει στην πόλωση και τον διχασμό.

Έχοντας ολοκληρώσει έναν πλήρη κύκλο ως Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας σημασία στην ουσία της ενημέρωσης και την ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων τoυ τόπου, συνεχίζω στη νέα μου θέση, ως επικεφαλής του τομέα Εξωτερικών της ΝΔ, με τις ίδιες αρχές και αξίες.

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη την οποία μου έδειξε, τόσο με την ανάθεση της σημαντικής θέση του Εκπροσώπου Τύπου, πριν από σχεδόν ένα χρόνο, όσο και –σήμερα- με την ανάθεση του κρίσιμου τομέα Εξωτερικών.

Τα εθνικά μας ζητήματα, τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, δεν μπορούν να λείπουν από το προσκήνιο του δημοσίου διαλόγου, ειδικά στις μέρες μας που οι προκλήσεις γύρω μας γίνονται ολοένα και πιο έντονες και σημαντικές.

Σε μια διεθνή συγκυρία αβεβαιότητας και σημαντικών αλλαγών, η χώρα μας παραμένει καθηλωμένη σε αδιέξοδα και η κοινωνία μας βυθισμένη στην απογοήτευση.
Τα προβλήματα αντί να λύνονται, πολλαπλασιάζονται από τις κυβερνητικές αποφάσεις και τις πολιτικές εμμονές των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. 

Η μεγάλη πρόκληση είναι να βγούμε από την κρίση και να σταθούμε στα πόδια μας. Να δώσουμε με την αλήθεια πραγματική ελπίδα στους πολίτες. Να κινητοποιήσουμε τις υγιείς δυνάμεις του τόπου που θέλουν να παλέψουν για να υπερβούμε τις δυσκολίες. Να απαντήσουμε με τρόπο σοβαρό και αποτελεσματικό στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα, σ’ έναν ασταθή περίγυρο. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την ενότητα του έθνους και του λαού, ειδικά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Διευκρινίζω: Εθνική ενότητα δεν σημαίνει συναίνεση. 
Εξάλλου, συναίνεση με αυτήν την κυβέρνηση και τη συγκεκριμένη ομάδα εξουσίας δεν μπορεί να υπάρξει. Όχι μόνο διότι έχουν πάρει καταστροφικές αποφάσεις, αλλά διότι οι ίδιοι πλήττουν την ενότητα με διχαστικό και πολωτικό λόγο.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που έχει κάνει πράξη την εθνική ενότητα. Έχει ενώσει όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη τον λαό μας. Έχει υπερβεί τις διαχωριστικές γραμμές. 
 
Αυτό δεν έχει συμβεί χωρίς ένα στέρεο βάθρο. Η ίδια η ιδρυτική μας διακήρυξη, που κληροδότησε σε όλες τις γενιές Νεοδημοκρατών ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αναφέρει ότι «η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί πάντα τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς».
 
Με αυτές τις παρακαταθήκες συνεχίζουμε.
 
Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει ότι «δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στη Δεξιά, το Κέντρο και την Αριστερά, αλλά ανάμεσα στην αλήθεια και την αποτελεσματικότητα από τη μία και τον λαϊκισμό και το ψέμα από την άλλη».
 
Η εθνική ενότητα είναι το θεμέλιο της πολιτικής μας πρότασης.
  
Η Νέα Δημοκρατία συνομιλεί με όλη την κοινωνία. Με όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα των κομματικών επιλογών που έκαναν στο παρελθόν. Είναι η παράταξη της σύνθεσης και της ενότητας του λαού μας. Το έχουμε αποδείξει. Είμαστε περήφανοι γι αυτό.
 
Το έχουμε κάνει και μπορούμε να το πετύχουμε ξανά: Να σηκώσουμε την Ελλάδα «λίγο ψηλότερα».
 
Να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
 
Να χαράξουμε μια νέα πορεία ανάπτυξης και ευημερίας για τον τόπο.   
 
Έχουμε μια κοινή προσπάθεια μπροστά μας. 

Στο newsletter που ακολουθεί σας παρουσιάζω τις τελευταίες μου πολιτικές δράσεις και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις. 

Περιμένω τις δικές σας σκέψεις, ιδέες και προτάσεις. 

Φιλικά 

Γιώργος Κουμουτσάκος