Εξόρμηση αλήθειας για την οριστική έξοδο από την κρίση και την παρακμή

Δείτε την ομιλία μου παρακάτω:

Σημεία από την ομιλία του Βουλευτή Β’ Αθηνών και Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ.Γιώργου Κουμουτσάκου στο 10ο Συνέδριο του κόμματος:

“Το Συνέδριο μας είναι –οφείλουμε να είναι- αφετηρία μιας μεγάλης εξόρμησης. Εξόρμησης δημοκρατίας, αλήθειας, μεταρρύθμισης και αλληλεγγύης. Εξόρμησης αγωνιστικής και επίμονης, με όλες μας τις δυνάμεις.

Για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από το λαϊκισμό, το ψεύδος, το διχασμό. Από τον εναγκαλισμό των άκρων που σηκώνουν κεφάλι.

Για την οριστική έξοδο από την κρίση. Από τη σημερινή παρακμή. Για να απαλλαγούμε από τη μοιρολατρία. Να απαλλαγούμε από μια εξουσία που καλλιεργεί συνειδητά τον εθισμό στη μετριότητα και στους στενούς ορίζοντες.

Οφείλουμε εμείς, η μεγάλη παράταξη των εθνικών επιλογών, να ξεκινήσουμε άμεσα μια μεγάλη εξόρμηση για την ανόρθωση της κοινωνίας. Μια εξόρμηση εθνικής ανάτασης.

Οδηγός μας τρεις λέξεις: Ενότητα – Δουλειά  - Αποφασιστικότητα.

Σκοπός μας μια λέξη: Νίκη.

Νίκη για την παράταξη. Νίκη για την Πατρίδα. Νίκη για όλους τους Έλληνες.

Πριν τρεις μήνες, πάνω από 400 χιλ. συμπολίτες μας, εξέλεξαν τον Νέο Πρόεδρό μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη με μια κρυστάλλινη στην καθαρότητα και ορθότητά της, εντολή: Βαθιά Ενότητα και Ριζική Ανανέωση.

Είναι μια αμφίδρομη, διαλεκτική και άρρηκτη σχέση. Ενότητα και Ανανέωση.

Κάθε μια προϋποθέτει, υπηρετεί και δυναμώνει την άλλη.

Η ενότητα και η ανανέωση δεν συμβιβάζονται και δεν συναλλάσσονται με τους φατριασμούς, τον παλαιοκομματισμό, τις παθογένειες των κλειστών μηχανισμών και των κλειστών συστημάτων. Του πελατειακού κράτους.

Είμαστε σε άλλη εποχή.  Εποχή απαιτητική και δύσκολη. Εποχή μεγάλων προκλήσεων αλλά και ευκαιριών για να αλλάξουν –επιτέλους- τα πράγματα προς το καλύτερο.

Για να τελειώσουμε με τις αγκυλώσεις και τις αραχνιασμένες νοοτροπίες, που βολεύονται στο τέλμα του χθες. Για να δουλέψουμε, απερίσπαστοι, για το αύριο. Για να κερδίσουμε το μέλλον.

Το Συνέδριο μας γίνεται σε μια ιστορικά κρίσιμη φάση για την Πατρίδα μας. Η Ελλάδα ζει πολύ δύσκολες ώρες.

Εθνική βύθιση. Αυτό ζούμε. Μεγάλα τμήματα της κοινωνίας δεν αντέχουν άλλο. Σε όλα τα μέτωπα, σε όλα τα θέματα η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο.

Στην οικονομία, στο μεταναστευτικό, στην παιδεία, στην υγεία, στα εθνικά μας θέματα, οι εξελίξεις προκαλούν μεγάλη, αληθινή, ανησυχία.

Είτε σκόπιμα, είτε από ιδεοληψία, είτε από ανικανότητα, η κυβέρνηση δεν  λύνει κανένα πρόβλημα. Και ακριβώς επειδή δεν λύνει τα προβλήματα, ανοίγει συνεχώς νέα μέτωπα. Μέτωπα σύγκρουσης, πόλωσης και διχασμού.

Αυτή η κυβέρνηση ζει μέσα και από τη σύγκρουση. Διότι αυτό έκαναν πάντα. Αυτό ξέρουν. Με αυτό αισθάνονται άνετα.

Ανίκανοι να δώσουν λύσεις, κατασκευάζουν εχθρούς.

Κατασκευάζουν εχθρούς για να κατασκευάσουν «ηρωισμούς».

Δήθεν ηρωισμούς και δήθεν θριάμβους.

Δήθεν νίκες που αποδεικνύονται πανωλεθρίες για τους ίδιους, αλλά δυστυχώς και για την πατρίδα.

Αυτό ακριβώς συνέβη το περασμένο ολέθριο καλοκαίρι των κλειστών τραπεζών, των capital controls, του χείλους της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ.

Αυτό κινδυνεύουμε να συμβεί και πάλι. Να βρεθούμε και πάλι στο «σημείο μηδέν». Σέρνουν ξανά τη χώρα μεταξύ βαριάς, πανάκριβης για τους όλους του πολίτες, συνθηκολόγησης  και καταστροφικής ρήξης με την Ευρώπη.

Αυτό όμως η χώρα δεν το αντέχει άλλο. Έφτασε στα όριά της.

Γι΄ αυτό το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία είναι απείρως μεγαλύτερο από όποιο κόστος της εκλογικής διαδικασίας  που θα σηματοδοτούσε την αποχώρησή της.

Τις εκλογές όποτε και αν γίνουν θα  τις κερδίσουμε. Γιατί έχουμε τις απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα των πολιτών και στα μεγάλα αιτήματα της εποχής.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη αξιόπιστη και ισχυρή μεταρρυθμιστική δύναμη της χώρας.

Ήδη, η παράταξή μας αυτοβελτιώνεται συνεχώς. Η Νέα Δημοκρατία είναι ήδη στο δρόμο της αυτοανασυγκρότησης της. Βλέπουμε και χτίζουμε τα πράγματα από την αρχή.

Κερδίζουμε το στοίχημα για ένα κόμμα σύγχρονο, δημοκρατικό ανοικτό στην κοινωνία και τις νέες προκλήσεις.

Για μια σύγχρονη κεντροδεξιά που δεν φοβάται να λέει στους πολίτες την αλήθεια.

Για ένα κόμμα μεταρρυθμιστικό που θέλει την  Ελλάδα να παράγει πλούτο για όλους και όχι να καταναλώνει μιζέρια.

Μια Ελλάδα άξια της ιστορίας, του λαού και των μεγάλων δυνατοτήτων της.

Μια Ελλάδα  που δεν εγκλωβίζεται μόνον στο ιστορικό της παρελθόν, αλλά που το πιστεύει και το αξιοποιεί ως σημείο στήριξης και εκκίνησης για να κερδίσει - μέσα στην Ευρώπη - το παρόν και το μέλλον της.

Αυτός είναι ο νέος πατριωτισμός που πιστεύει και κάνει πράξη η ΝΔ.     

Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας βλέπουν τη Νέα Δημοκρατία ως τη μόνη πολιτική δύναμη που στέκεται με αποφασιστικότητα και περιεχόμενο απέναντι σε μια καταστροφική πολιτική που στρέφεται εναντίον του λαού και της προοπτικής του.

Η ΝΔ, από την ίδρυσή της από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, απευθύνεται σε όλους του Έλληνες και εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες. Ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στην πορεία του χρόνου.

Το άνοιγμά της στην κοινωνία και η διεύρυνση του μηνύματός της γίνονται με όρους πολιτικούς, όχι μεταγραφικούς.

Η ΝΔ είχε και έχει τις πόρτες της ανοικτές. Ανοιχτές αλλά όχι αφύλακτες.

Δίπλα στην είσοδο είναι αναρτημένες οι αρχές, οι αξίες, τα πιστεύω μας:

  • Ελευθερία και Ασφάλεια
  • Ανάπτυξη και Αλληλεγγύη,
  • Εθνικά δίκαια και Ευρωπαϊκός προσανατολισμός.

Όποιος τα ασπάζεται, τα προσυπογράφει και είναι  έτοιμος να τα κάνει πράξη, είναι καλοδεχούμενος.       

Για να δώσουμε μαζί τον αγώνα κατά του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Τον αγώνα της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας. Τον αγώνα της αλήθειας. Τον αγώνα για την ανόρθωση της χώρας.

Το Συνέδριο μας, το 10 Συνέδριο της μεγάλης Νέας Δημοκρατίας, θα αποδειχθεί –το πιστεύω- σταθμός και εφαλτήριο για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις επόμενες εκλογές.

Σταθμός και εφαλτήριο για να σπάσουμε όλοι μαζί τον κύκλο της εθνικής βύθισης.

Να ξεκινήσουμε όλοι μαζί ένα νέο κύκλο δημιουργίας.

Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται ανάσα και οξυγόνο.

Για να σταθεί όρθια, περήφανη και κυρίαρχη με σταθερό  προσανατολισμό. Ανοιχτή στην Ευρώπη και τον κόσμο. Για αξιοπρέπεια ατομική και εθνική. Για ανάπτυξη και δουλειές.

Έχουμε την ευθύνη, η καθεμιά και ο καθένας μας, να γίνουμε φορείς μάχης και ελπίδας. Ανάσα και οξυγόνο για την Ελλάδα.